Anmeldelse

Midway Arcade Treasures 2

Midway har igjen tatt turen ned i spillkjelleren sin, og blåst støvet av noen spill fra tidenes morgen. Vi finner ut hvordan disse spillene har taklet aldringsprosessen.

Side 1
Side 2
Side 3

Tut og kjør
Hard Drivin' er et annet spill som var revolusjonerende da det kom. Spillet var i full 3D, og ble beskrevet som den første virkelige bilsimulatoren. Her får du slå deg løs på en bane delt i to deler; en "stunt"-del, hvor du får oppleve heftige hopp og loops, og en "race"-del som du må komme gjennom så raskt som mulig samtidig som du unngår annen trafikk. I dag er Hard Drivin' mer en kuriositet enn et spill det er mulig å bruke mye tid på. Grafikken er enormt primitiv, og det samme er fysikken. Hard Drivin' ble forbikjørt allerede tidlig på nittitallet (av spill som Stunts), og tilbyr lite utover det å gi et godt bilde av nøyaktig hvor langt grafikkteknologien har kommet på 15 år.

Pakkens andre bilspill heter APB, og kan nesten virke som en tidlig versjon av GTA, bare at her spiller du for politiet. Du må kjøre rundt i et detaljert bylandskap og ta ut farlige kriminelle mens du sørger for at bilen din har nok bensin, at du har nok smultringer og at du generelt forhindrer mer kaos enn du selv skaper. Spillet er fullastet med detaljer, og tok i sin tid hele tre år å utvike. Utviklerne selv innrømmer at spillet rett og slett fikk litt for mye innhold, og at spilleren fikk for mye å gjøre. APB er nok litt for komplisert for sitt eget beste, men kan likevel tilby en fornøyelig gameplayopplevelse.

Et langt enklere bilspill er Championship Sprint, etterfølgeren til klassiske Super Sprint. Her ser du handlingen fra fugleperspektiv, og hver bane passer på en skjerm. Dette er et morsomt spill, men det er vanskelig å se noen nevneverdige forskjeller fra forgjengeren (som du finner i forrige Treasures-pakke), og føles mer som en ekspansjon enn et ordentlig spill. Om du ikke har spilt originalen kan du nok få rimelig mye moro ut av dette, men vær oppmerksom på at PS2-kontrolleren ikke fungerer like godt som rattet på arkadeversjonen.

Som originalen kommer også Midway Arcade Treasures 2 med ekstramateriell, i form av tekst, bilder og av og til litt video. Videosekvensene består for det meste av intervjuer med utviklerne, men både kvalitet og mengde er svært variabel. Det er ofte praktisk talt umulig å høre hva folk sier, takket være elendig lyd, og dessuten er det egentlig få av spillene som kommer med særlig mye videomateriale. Det mest interessante er kanskje Mortal Kombat 3, som har en lang "Behind the Scenes"-film hvor du får se mange av aspektene ved produksjonen av spillet, og intervjuer med både utviklere og skuespillere.

Konklusjon
Den dagen Midway samler de beste spillene fra Midway Arcade Treasures 1 og 2 i en enkelt pakke, kommer de til å ha en temmelig god spillsamling å by på. I begge pakkene er det nemlig mange spill som egentlig hadde gjort seg best glemt, men også en del flotte spill som fremdeles makter å underholde (selv om klassikertettheten i originalversjonen er noe høyere enn i denne etterfølgeren). De aller fleste vil kunne få en del moro ut av spillene her, men med mindre du er spesielt interessert vil du nok legge samlepakken bort når du har pløyd gjennom alle spillene, da kun et fåtall av dem frister til videre spilling. Om du har gode minner fra disse spillene, anbefales det absolutt at du tar en titt på Midway Arcade Treasures 2, men vær forberedt på at mange av dem sannsynligvis ikke kommer til å være like gode som du synes å huske.

Side 1
Side 2
Side 3
PS2

Les også

Siste fra forsiden