Mindre og billigere PS3

Sony avdekket det alle ventet på under kveldens pressekonferanse i Köln.

(Köln, Spillverket.no): Spekulasjonene var ikke få i forkant av Sonys pressekonferanse i Köln tirsdag kveld etter at flere medier meldte at pressekonferansen skulle vare i tre timer. Det stemte ikke helt, for Sony nøyet seg med en presentasjon som ikke varte mer enn en drøy time, men sørget derimot nøye for å servere drikkevarer av ymse slag både før og etter begivenheten, noe som forlenget det hele en del.

Det som var ventet fra de fleste hold i forkant var annonsering av PS3 Slim, eller en ny og tynnere Playstation 3-konsoll om du vil, samt et priskutt på konsollen. Sony skuffet ikke og knallet til med begge deler.

PS3 Slim blir tilgjengelig verden over i løpet av den første uken i september. Utseendet til konsollen er identisk med bildene som lekket for en tid siden. Maskinen får 120 GB lagringsplass, mot 80 GB i den vanlige modellen. Den skal også veie en tredjedel mindre og ha en tredjedel lavere strømforbruk sammenlignet med modellen som er på markedet nå. Kanskje noe kontroversielt tas muligheten til å installere andre operativsystemer (Linux) bort fra den nye modellen.

Den nye konsollen får en nett veiledende pris på 299 euro i Europa. Den tradisjonelle modellen får naturligvis også prisen kuttet, allerede fra i morgen av, og vil koste det samme som PS3 Slim i første omgang, altså 299 euro.

Ny XMB, PSN-kort

Samtidig som den nye konsollen slippes får menyene til Playstation 3 en liten oppdatering. Denne skal blant annet tillate tilgang til Playstation Store selv når man er inne på et spill, i tillegg til å åpne for nye animerte tema til menyene.

PS3 Slim sett forfra.

Andre deler av Europa får også tilgang til en helt ny TV-tjeneste som streamer TV-kanaler direkte. England er blant landene som får tjenesten, mens vi må klare oss uten her i Norge enn så lenge. Det samme gjelder en kommende filmstreamingtjeneste til PS3 og PSP med filmer fra en lang rekke av de store filmselskapene.

Her i Norge får vi derimot endelig tilgang til Vidzone-tjenesten for musikkvideoer, som kun har vært tilgjengelig i andre deler av Europa så langt.

Sony hadde også litt godt nytt til de som ikke har tilgang på kredittkort. Snart vil man få muligheten til å kjøpe PSN-kort i butikken, som så kan brukes til å kjøpe spill og tjenester fra Playstation Stores digitale distribusjon. Kortene blir tilgjengelig i september, i valører på 20 og 50 euro (og trolig noe tilsvarende i norske kroner).

Tegneserier og minispill på PSP

Den nye Digital Reader-tjenesten til PSP kom noe mer overraskende på oss enn mye av det andre. I første omgang skal den gjøre det mulig å kjøpe og laste ned tegneserier og lese dem direkte på PSPen.

Marvels Ira Rubenstein i finskjorte, dressbukse og Wolverinejakke. Foto: Tormod Dag Fikse
Les også
Blir syk av World of Warcraft

Sony har sikret seg en avtale med Marvel Comics (som står bak Spiderman, X-Men og mye mer), og tjenesten ble presentert av Marvels Ira Rubenstein, for anledningen kledd i det han kalte en Wolverine-jakke.

Navnet på tjenesten og måten Sony ordla seg på kan tyde på at tjenesten senere vil tilby andre ting enn tegneserier.

Et nytt konsept kalt PSP Minis lanseres også sammen med PSP Go. For en tid siden satt Sony ned kostnadene på utviklingsmaskiner, noe som gjorde at flere små utviklere kunne begynne å lage billige småspill til konsollen. Det har båret frukter, og ved lansering vil 15 småspill være tilgjengelig. I løpet av året øker antallet til over 50. Spillene har en størrelsesgrense på 100 MB.

Electronic Arts kommer blant annet med Suduko- og Tetris-spill til Minis-tjenesten.

Annet nytt fra Sony:

  • Gran Turismo PSP blir gratis å laste ned for alle som kjøper og registrerer en PSP Go i løpet av 1.-10. oktober.
  • Eyepet med medfølgende Playstation Eye-kamera vil koste 50 euro.
  • PSP-modellen som er på markedet nå kommer i nye lilla-, rosa- og turkisfarger. Dette var forøvrig det første som fikk jubel fra salen etter en relativt drøy åpning på presentasjonen med mye tørt stoff.

Siste fra forsiden