Minecraft blir bærbart!

Kultspillet tar steget fra PC til litt mer mobile formater.

Selv om det ikke er offisielt ferdig ennå, har fantasieventyrsimulatoren Minecraft allerede blitt en suksess. Det nedlastbare PC-spillet har solgt 1,3 millioner eksemplarer, noe som har vært meget innbringende for den uavhengige skaperen Markus "Notch" Persson.

Flere skal nå få bygge vilt rundt seg.

Likevel er det mye som tyder på at vi så vidt har sett begynnelsen. Nå er det nemlig klart at Minecraft kommer til både iPhone og iPad også. Det skriver Gamasutra.

Denne versjonen er ikke like kjøttfull som PC-utgaven, men man vil fokusere på områder som henger godt i sammen med en bevegelsesfølsom skjern.

Spillet kommer på Apples bærbare en gang i 2011, og det er Persson-kollega Aron Neiminen som skal stå for porten. Etter at originalsaken kom ut på nettet har det blitt bekreftet med at det jobbes med et Mincraft til Android, som også kommer i 2011.

Vi har skrevet større saker om Minecraft flere ganger, til stor respons fra dere lesere. Sist tok vår egen Joachim Froholt en ny kikk på spillet, og han hadde både positive og negative tilbakemeldinger å komme med.

– De ulike terrengtypene gjør verden mye mer variert, men er likevel kun overfladiske tillegg, og underverdenen er begrenset både når det gjelder hva den faktisk inneholder og hvilken nytteverdi den har. Samtidig later spillet til å ha blitt mye mer interessert i å proppe verden full av monstre, noe som i alle fall for min del ødelegger litt av den hyggelige byggestemningen, skrev Joachim for et par uker siden.

Samtidig understrekte vår Minecraft-mann nummer én hvor engasjerende og innbydende dette unike spillet er.

PS. Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden