Minecraft Earth

Minecraft Earth er blokkespillets svar på Pokémon GO

Bygg og utforsk en ny utvidet virkelighet overalt rundt deg.

Minecraft er ti år, og som lovet benyttet Microsoft spillets bursdag til å avduke en ny måte å oppleve blokkespillet. Den måten heter Minecraft Earth – et mobilspill som, i likhet med Pokémon GO, kombinerer den digitale og den virkelige verden.

Spillere kan plassere byggverkene sine i den virkelige verden.
Microsoft

I Minecraft Earth beveger spillere seg rundt i den virkelige verden og samler byggeklosser, dyr og andre gjenstander. Disse kan så brukes til å konstruere alt fra enkle hus til gigantiske slott, enten alene eller i samarbeid med venner.

Ved siden av byggingen lokker spillet med en rekke kjente aktiviteter fra klassiske Minecraft. Bekjemp monstre på skolen, driv oppdrett av ulike dyr i stua eller sleng opp en grønnsakshage i ... grønnsakshagen.

Lukket beta

Minecraft Earth blir gratis å spille på enheter som kjører enten Android 7, iOS 10 eller nyere varianter av operativsystemene. Spillet har ikke fått noen offisiell slippdato enda, men ifølge Microsoft er planen å rulle ut spillet i løpet av sommeren.

Før den endelige lanseringen vil utvikleren også avholde en lukket betatest med «flere hundre tusen spillere». Om du kan tenke deg å delta er det bare å registrere seg via spillets nettsider, men Microsoft påpeker at deltakelse foreløpig er begrenset til personer som er over 18 år.

Les også: Nå kan du spille Minecraft rett i nettleseren »

Siste fra forsiden