Minecraft Earth

Se Minecrafts Pokémon GO-konkurrent i aksjon

Minecraft Earth begynner lukket betatesting i løpet av de neste ukene.

Det har snart gått to måneder siden Microsoft avduketMinecraft Earth, et mobilspill med utvidet virkelighet som lar spillere leke seg med virtuelle blokker i den virkelige verden. Torsdag viste utvikleren frem hvordan spillet faktisk vil fungere, med en trailer som du kan se over.

Minecraft Earth lar deg bygge blokkekreasjoner i den virkelige verden.
Microsoft

Denne viser hvordan spillere vandrer rundt i den virkelige verden, og samler ulike blokker og skapninger – kalt «tappables» – som dukker opp på telefonen. Når man har samlet opp en bunke ulike gjenstander kan man begynne å bygge på en hvilken som helst tom overflate – for eksempel stuebordet, fortauet eller på stranden.

Spillere kan bygge alene eller slå seg sammen med venner for å også få tilgang på deres blokker. Når verket er fullført kan man plassere en virtuell kopi i faktisk størrelse hvor som helst i den virkelige verden, som man kan vandre inn i og utforske fritt.

Som videoen forklarer vil man gå opp i erfaringsnivå ved å samle tappables. Etter hvert som man stiger i gradene låses flere såkalte plater opp, som åpner for større og mer varierte byggeplasser.

Påmelding til beta

Microsoft har enda ikke gitt oss noen offisiell slippdato, men utvalgte spillere får snart sjansen til å prøve seg som blokkesnekker. Utvikleren sparker nemlig i gang en lukket betatest i løpet av de neste ukene, og alle som er interesserte kan registrere seg via Minecraft Earth-nettsiden.

Det endelige spillet blir helt gratis, og kommer til enheter som kjører enten Android 7, iOS 10 eller nyere varianter av operativsystemene.

Pokémon GO-skaperen har også laget en Harry Potter-variant.
Her er åtte nybegynnertips for Wizards Unite »

Siste fra forsiden