Minecraft Earth

Minecrafts svar på Pokémon GO mot early access-lansering i oktober

Samtidig varsler Microsoft en stor overhaling for blokkespillet.

I helgen holdt Microsoft nok en stor Minecraft-feiring, med det direktesendte arrangementet Minecon Live. Utvikleren av blokkespillet delte en haug med nyheter, og deriblant lanseringsdetaljer for det Pokémon GO-inspirerte Minecraft Earth.

Minecraft Earth har lenge vært i lukket beta, men blir snart tilgjengelig for alle.
Microsoft

Mobilspillet går offisielt ut i early access i oktober, kunne Microsoft avsløre. Lanseringen vil foregå i bølger, med utvidelser til flere regioner etter hvert. Hvilke land eller plattformer – Minecraft Earth kommer til både iOS og Android – som får hive seg på først er uvisst, men målet skal være lansering over hele kloden innen året er omme.

Er du interessert i å sanke Minecraft-gjenstander og bygge dine egne mesterverk i den virkelige verden (gjennom utvidet virkelighet) kan du registrere deg via Minecraft Earths nettsider. Spillet vil ikke koste noe å laste ned, men tilbyr ulike mikrotransaksjoner.

Du kan lese mer om spillet her »

Stor Minecraft-oppdatering på vei

Utover Minecraft Earth-kunngjøringen hadde Microsoft også med seg en stor nyhet for det opprinnelige blokkespillet. I en kommende Minecraft-oppdatering lover utvikleren nemlig en omfattende overhaling av Nether-området, som blant annet skal gjøre den skumle dimensjonen litt hyggeligere å besøke.

De ferske Nether-omgivelsene introduserer flere nye opplevelser.
Microsoft

For eksempel blir det mulig å bygge en base der, slik at man kan våkne opp igjen i Nether etter man dør. Helt ferske omgivelser, som de røde og blå skogene byr i tillegg på mat, samt andre unike klosser å sanke.

Utviklerteamet vil likevel at Nether skal være et skummelt sted, og introduserte de nye skapningene Piglin Beasts og Piglins. Sistnevnte er en splitter ny fraksjon i spillet, som til vanlig er fiendtlige, men som lar deg være og til og med kan bytte varer med deg om du har på deg en rustning av gull.

Minecraft Nether-oppdateringen har foreløpig ingen offisiell slippdato.

Et Diablo-lignende Minecraft-spill er også på vei.
Vår skribent lot seg imponere da han så Minecraft Dungeons i sommer »

Siste fra forsiden