Minecraft Earth

Kroken på døra for Microsofts Pokémon GO-konkurrent

Minecraft Earth legges ned til sommeren.

Microsoft

Det var mot slutten av 2019 at Microsoft og Mojang rullet ut Minecraft Earth, som en utfordrer til Pokémon GO. Litt over et år senere er det imidlertid over og ut for mobilspillet, som offisielt legges på hylla til sommeren.

Det har ikke vært nok spillere som spilte Minecraft Earth under koronapandemien.
Microsoft

Nyheten ble kunngjort denne uken via den offisielle nettsiden til Minecraft. Der forklarte utvikleren at pandemi og hjemmekarantene har gjort det for vanskelig å få spillere ut for å bygge virtuelle blokkehus i Minecraft Earth.

– Minecraft Earth ble designet rundt fri bevegelse og samarbeidsspill – to ting som har blitt nærmest umulig i den nåværende globale situasjonen. Som et resultat har vi tatt den vanskelige beslutningen om å flytte våre ressurser til andre områder som gir mer verdi til Minecraft, og støtten for Minecraft Earth rundes av i juni 2021.

Siste oppdatering ute nå

Som et farvel til spillet rullet Mojang ut en siste oppdatering for Minecraft Earth på tirsdag. Denne åpner noen flere muligheter for spillere som holder seg innendørs – med diverse gratis gjenstander og reduserte kostnader for bygging – samtidig som den fjerner alle mikrotransaksjoner fra spillet.

30. juni stenges serverne for godt, alt av spillerdata slettes og det vil ikke lenger være mulig å laste ned eller spille Minecraft Earth. De som fortsatt sitter på ladninger med spillvalutaen Ruby får disse konvertert til såkalte Minecoins, virtuelle penger man kan bruke til å handle Minecraft-kosmetikk via blokkespillets digitale markedsplass.

Alle som på noe tidspunkt har brukt ekte penger i Minecraft Earth vil motta en nedlastingsnøkkel for Bedrock-utgaven av Minecraft, til samme plattform der de spilte Minecraft Earth.

Pokémon GO har gjort det bedre enn noen gang under pandemien.
Mobilspillet raket inn mer penger enn noen gang i 2020 »

Siste fra forsiden