Minecraft – 200 millioner

Minecraft har solgt over 200 millioner eksemplarer

Det er også ekstremt mange som er innom spillet hver måned.

Microsoft

Minecraft fyller elleve år i disse dager, og det feirer utgiverne ved å fortelle om noen av spillets nyeste bragder. I en nyhetsmelding avslører Microsoft at det nå har blitt solgt over 200 millioner eksemplarer av det populære bygge- og overlevelsesspillet.

Det betyr at spillet har solgt over 20 millioner nye kopier siden samme tid i fjor. Dette sørger for at Minecraft fortsatt innehar tronen som det mest solgte spillet noensinne.

Minecraft er god business for Microsoft.
Microsoft

En trygg havn med mange spillere

Som om ikke dette var imponerende nok, deler studioet også statistikk om hvor mange som spiller Minecraft: Det er visstnok mer enn 126 millioner spillere som er innom spillet hver eneste måned. Dette inkluderer antagelig den kinesiske gratisversjonen av spillet, som i fjor hadde over 300 millioner registrerte brukere.

Microsoft fortalte om spillets massive økning i popularitet tidligere i år, da spillet plutselig ble et trygt tilholdssted for mange som var fanget i hjemmekarantene. Dette bejubles ytterligere i den siste nyhetsmeldingen, hvor det legges ekstra vekt på hvordan spillerne har kommet sammen i denne utfordrende tiden.

I anledning elleveårsjubileet har også utviklerstudioet bak Minecraft byttet navn, fra bare «Mojang» til «Mojang Studios». Med på kjøpet fikk de også en splitter ny logo.

LES OGSÅ: Nytt rollespill basert på Minecraft er like rundt hjørnet »

Siste fra forsiden