Minecraft og Amnesia i IGF-finale

Svenskene dominerer i Independent Games Festival.

Independent Games Festival er et årlig arrangement hvor målet er å finne og premiere de beste spillene fra uavhengige utviklere. Arrangementet avholdes fra 28. februar til 4. mars, i forbindelse med Game Developers Conference i San Fransisco.

Skummelt!

Nå er årets finalister klare, og som forventet har svenske Markus Perssons ultrapopulære byggespill Minecraft stukket seg inn i flere kategorier. Der får det selskap av et annet spill fra Sverige, nemlig grøsseren Amnesia: The Dark Descent.

Skumlere!

Hovedkategorien heter Seumas McNally Grand Prize, og her kjemper Minecraft og Amnesia mot det spennende flerspillerspillet SpyParty, fektespillet Nidhogg og det morsomme «roguelike»-spillet Desktop Dungeons (som kan – og bør – lastes ned gratis).

Årets IGF fikk rekordmange deltakere, og finalistene er valgt ut fra en gigantisk liste på nesten 400 spill til alt som kan krype og gå av spillmaskiner (inkludert mobile plattformer).

Tidligere har spill som Audiosurf og World of Goo fått anerkjennelse i konkurransen, som har holdt det gående siden nittitallet.

Siste fra forsiden