Minecraft og Valve?

Minecraft-skaperen møter Valve i Bellevue.

Det vesle spillet Minecraft har blitt en enorm suksess på nettet. Per dags dato har enmannsprosjektet solgt cirka 90 000 eksemplarer, og det inkluderer 4621 solgte spill i løpet av de siste 24 timene. Ikke dårlig, med tanke på at spillet er langt fra ferdigutviklet, og heller ikke har fått noen reell markedsføring.

Noen av de som har blitt hektet på Minecraft er Valve, og spillets svenske skaper har nå bekreftet at han er på vei til Statene for å snakke med dem. Hva som kommer ut av disse samtalene gjenstår å se, men han har tidligere nevnt at han ønsker å selge spillet på Steam.

Valve er også kjent for å ansette talentfulle, uavhengige utviklere, for så å gi dem muligheten til å videreutvikle konseptene sine hos dem. Portal ble for eksempel skapt etter at Valve ansatte gjengen bak studentprosjektet Narbacular Drop.

Minecraft er et spennende spill hvor målet er å overleve i en verden bygd opp av blokker. Om natten kommer zombier og andre uhumskheter frem fra skyggene, og for å holde dem på avstand kan du bygge alt fra små hus til gigantiske borger. Kun fantasien setter grenser.

Du kan lese mer om Minecraft i vår artikkel om spillet. Hvis du trenger hjelp har vi også publisert noen tips til hvordan man kan overleve sine første virtuelle døgn.

Siste fra forsiden