Minecraft sprer seg til nye plattformer

Får snart forbedrede versjoner til Xbox One og PS4, samt en Vita-utgave.

Mojang

Bygge- og overlevelsesspillet Minecraft har blitt en av spillhistoriens største suksesser, og nå tar det steget over til Xbox One og PlayStation 4, samt håndholdte Vita.

Større sandkasser

De nye versjonene representerer ikke massive oppgraderinger, men både Xbox One-versjonen og PlayStation 4-versjonen skilter med langt større verdener og synsrekkevidder enn sine respektive forfedre.

Ellers vil all funksjonalitet som er implementert på de forrige konsollversjonene bli tilgjengelig fra første stund i de nye. PC-versjonen vil fortsatt ligge et hestehode foran.

Mojang har også bekreftet at begge versjoner får muligheten til å importere lagrede verdener fra de forrige konsollutgavene, og at de blir betydelig billigere å kjøpe om du allerede eier spillet på forrige konsollgenerasjon.

Dessuten vil «mange, men ikke alle» tilleggspakker kunne overføres fra de gamle til de nye versjonene.

Uheldigvis er det tydeligvis en stor mur mellom Xbox og PlayStation, så ingen av disse tingene fungerer på tvers av plattformgrensene. Xbox One-versjonen er for eksempel kun bakoverkompatibel med Xbox 360-versjonen, og du får ikke rabatt om du eier PS3-versjonen.

Spillet får som nevnt også en versjon for Vita. Denne blir kompatibel med PS3-versjonen, og om du kjøper én av dem får du tilgang på begge. Om du har kjøpt PS3-versjonen får du altså Vita-versjonen gratis når den kommer. Lagrefiler kan flyttes fritt mellom de to versjonene, og alle nedlastbare pakker for PS3-versjonen fungerer også på Vita.

Tidligere i år ble forresten hele Danmark lagt inn i ett gigantisk Minecraft-kart. Og det tok selvsagt ikke lang tid før landet ble angrepet.

Siste fra forsiden