MMO-skytespill fra skaperne av Eve Online

Det nylig annonserte Dust 514 vil ha tett samspill med Eve Online.

(Köln, Spillverket.no): I forrige uke spekulerte vi i om de islandske skaperne av Eve Online ville annonsere Dust 514 under spillutviklerkonferansen, og det viste seg i dag å bli en realitet.

CCPs Hilmar Veigar Pétursson. Foto: Tormod Dag Fikse

Som ventet er spillet et skytespill satt i Eve-universet. Spillet skal være et MMO, og skal ved siden av skytingen inneha elementer av strategispill. På toppen av det hele skal hendelser fra Dust 514 direkte påvirke verdenen i Eve Online. Spillet har i hemmelighet vært under utvikling ved CCPs Shanghai-kontorer i tre år.

Vi var tilstede under Hilmar Veigar Péturssons tale på spillutviklerkonferanse, og på slutten av arrangementet fikk vi se en trailer med det som så ut til å være reelle klipp fra spillet. Ut fra klippene ser spillet ut som et tradisjonelt FPS som kunne minne litt om en krysning mellom Halo og Battlefield. Vi fikk se en soldat som ble slått til bakken av en eksplosjon, kom seg på beina igjen og skjøt en fiende utstyrt med rakettkaster, før han til slutt hoppet på et sveveskip. Sveveskipet lettet, og vi fikk se et annet skip som ble truffet av en flom av raketter og eksploderte. Videoen viste lekre omgivelser og en lang synsrekkevidde.

Skjermbilde fra Eve Online.

Slagordet "Ett univers, en krig" kan tyde på at Dust 514 vil spille på det CCP selv mener er et av Eve Onlines styrker – at spillet ikke er delt opp i flere separate verdener. Med tanke på integrasjonen med Eve Online vil vi trolig få se slag som virkelig betyr noe i en større sammenheng. CCP håper at spillsamfunnene til de to spillene over tid vil smelte sammen, og åpner for at allianser på tvers av spillene kan bli aktuelt.

I spillet styrer man såkalte Dust-soldater, men betydningen til "514" ville ikke Pétursson avsløre. Spillet skal slippes til denne generasjonen konsoller, men hvilke er ikke kjent. PC-spillere må trolig klare seg med Eve Online videre fremover. Noen slippdato er foreløpig ikke kjent.

Siste fra forsiden