MMO-spill selges ulovlig i Australia

Statsadvokat i Australia mener MMO-spill uten aldersmerking er ulovlige.

Statsadvokaten maner til kamp.

I følge The Sydney Morning Herald risikerer nå australske utgivere av massive onlinespill hundre-tusener av australske dollar i bøter fordi spillene selges uten aldersmerking.

Det australske lovverket krever i utgangspunktet aldersmerking av spill. Spillindustrien i Australia har tolket lovverket slik at det finnes et smutthull som gjør at dette ikke gjelder for spill som ikke har en enspillerdel.

Nå har derimot en talsperson for statsadvokat John Hatzistergos i New South Wales uttalt at loven skal gjelde for alle spill, uavhengig av om innholdet hentes fra nettet, og uavhengig av hvor mange spillere det er ment for.

Sjef for den australske foreningen for interaktiv underholdning (IEAA), Ron Curry, er uenig med myndighetene. Han mener at dersom spillet driftes fra andre land faller klassifiseringen under de landenes lovverk, heller enn under den australske Broadcasting Services Act.

Talspersonen sier at det ikke er opp til statsadvokaten å følge opp dette, men oppfordrer til at lovbrudd bør rapporteres til politiet. Den samme oppfordringen kommer politiet med, men ønsker ikke å svare på hvorfor de er avhengig av en anmeldelse når hver eneste spillbutikk i Australia selger umerkede spill som World of Warcraft og Warhammer Online.

Det er dermed usikkert om loven kommer til å bli håndhevet med det første eller ikke.

I Norge er det vanlig at spill selges med den europeiske PEGI-merkingen, men det er ikke et lovfestet krav.

(Kilde: Sunday Morning Herald via CVG)

Siste fra forsiden