Mod-skapere har gjort et stort gjennombrudd for Morrowind-flerspiller

Har løst det største problemet for å få på plass en fungerende flerspillermodifikasjon.

OpenMW

Det har dukket opp flere forsøk på å lage flerspillermodifikasjoner til The Elder Scrolls III: Morrowind opp gjennom årene, men én ting har stått i veien for en fullverdig co-op-økt: synkronisering av ikke-spillbare figurer.

Sånn kan det se ut.
OpenMW

Dersom disse figurene ikke synkroniseres slik at de oppfører seg likt for alle som spiller på en server, kan ikke oppdrag eller andre ting knyttet til dem løses sammen. Man kan heller ikke slåss godt mot fiender, siden også disse figurene kun forholder seg til én spiller. Med andre ord: en ganske kjip flerspillermodus der man kun kan dælje løs på hverandre.

LES OGSÅ: Tilbakeblikk på The Elder Scrolls III: Morrowind »

Løste problemet

Nå, over 15 år etter at det klassiske rollespillet først ble sluppet, har synkroniseringsproblemet endelig blitt løst. Gruppen TES3MP, som i flere år har jobbet med å lage en flerspillermod til Morrowind, lykkes nylig med å få på plass synkroniseringen.

Video som forklarer implementeringen. (Video: TES3MP, YouTube)

Det er fremdeles mye igjen å flikke på for å gjøre spillopplevelsen bedre, slik som bedre menyer og flerspillertilpasninger, men det er det en type arbeid som er betydelig mindre komplisert enn den grunnleggende synkroniseringen. Man kan altså nå spille og løse både side- og hovedoppdrag i The Elder Scrolls III: Morrowind sammen, om man er villig til å jobbe litt for det. I fremtidige oppdateringer vil flere og flere ting implementeres, så det kan være greit å vente litt om man vil ha en mer sømløs opplevelse.

Flerspillermodden er et sideprosjekt til OpenMW – en gratis fan-skapt spillmotor som erstatter og utvider den opprinnelige Morrowind-motoren.

Ikke forvent The Elder Scrolls VI på lenge

Siden The Elder Scrolls III Morrowind ble sluppet i 2002 har vi fått to oppfølgere: The Elder Scrolls IV: Oblivion og The Elder Scrolls V: Skyrim. Særlig sistnevnte har markert seg som en bauta i rollespillandskapet, og selv seks år etter slipp er spillet blant de mest populære på Steam.

De fleste venter nok spent på enda en oppfølger, men tidligere i år fikk vi vite at det nok er lenge til vi får se noe slikt. Bethesda jobber ikke en gang med The Elder Scrolls VI.

I mellomtiden kan du kanskje snuse på noen Skyrim-modder:
Enderal: The Shards of Order er en fantastisk Skyrim-modifikasjon »
Moonpath to Elsweyr er en annen Skyrim-mod du bør prøve »

Siste fra forsiden