Half-Life 2 - Nintendo Switch

Modder fant Half-Life 2 i Portal-samlingen på Nintendo Switch

Fikk til å spille med litt triksing.

Nintendo og Valve rullet denne uken ut Portal: Companion Collection – en samling med begge spill i serien for Nintendo Switch. Ikke uventet gikk nysgjerrige spillere i gang med å grave i spillets filer, og en av dem fant nesten hele Half-Life 2 liggende der inne.

OatmealDome, som han kaller seg på Twitter, forteller at Portal-samlingen inneholder så godt som alle filene fra Half-Life 2. Ikke så rart, mener modderen.

Half-Life 2 kjører på Switch.
OatmealDome

– At i hvert fall noen Half-Life 2-filer er på plass er forventet, gitt at Portal bare er en fancy modifikasjon av Half-Life 2. Med det sagt er det mange filer som ikke burde være her, som Half-Life 2-spesifikke modeller, NPC-er, stemmeklipp og så videre.

Det eneste som manglet var kart og musikk, men det ble ikke noe stort hinder.

Med en modifisert Switch-konsoll fikk OatmealDome slengt inn nødvendig kartdata. Etter et par timer med fiksing var det mulig å spille Half-Life 2 på hybridkonsollen – riktignok med noen problemer her og der.

– Spillet virker sånn omtrent. Det krasjer av og til, noen kart er umulig å komme seg gjennom, animasjonene til datastyrte figurer er ødelagt, lagring virker ikke og kameraer er plassert på feil koordinater, kommenterte OatmealDome på YouTube-videoen over.

Ellers har YouTube-kanalen Ossy Flawol gravd frem det som later til å være innhold fra en tidlig versjon av Portal 2. Inne i Companion Collection ligger blant annet nivåer som ikke er med i fullversjonen, en annen variant av spillets slutt, samt utviklerverktøy. Ossy Flawol håper enda det er mer å finne.

LES OGSÅ: Det glimrende Nier: Automata kommer til Switch i oktober »

Siste fra forsiden