Portal: Companion Collection

Nå er Portal-spillene ute på Nintendo Switch

To av tidenes beste spill er ute på konsollen.

Tidligere i år røsket Valve samlepakken Portal: Companion Collection til Nintendo Switch ut av lageret. I dag slapp de plutselig pakken.

Portal: Companion Collection kan skaffes via eShop. Pakken inneholder alt av innhold fra begge spillene, inkludert samarbeidsmodusen i Portal 2 som kan spilles lokalt eller på nett.

En trailer kan du se over.

Elsket serie

De to Portal-spillene er blant de mest elskede fra spillutvikleren Valve. I dem skal man løse fysikkgåter ved å åpne en inngangs- og en utgangsportal, og må ta høyde for alt fra fiender til høyder og momentum.

Vi har historisk sett bare hatt gode ting å si om spillene. Da det første kom i 2008, fikk det bare skryt av vår anmelder.

– Portal er genialt, og det er ikke bare det relativt unike gameplayet som gjør spillet til en gedigen suksess. Monologene til den sinnsforvirrede datamaskinen som styrer det hele er så vanvittige at de gjør spillet verd et kjøp helt alene, skrev Joachim Froholt.

Tre år senere kom oppfølgeren på banen, som fikk minst like mye skryt.

– Portal 2 er utfordrende, og balanserer hårfint mellom å gi deg inntrykk av å være djevelsk glup og fryktelig teit om hverandre. Vet du løsningen på en gåte så er den for det meste overkommelig å utføre, og begrensningene ligger mellom ørene heller enn hvor treffsikker eller kjapp du er med styrestikka. Dette spillet skaper neppe like mye oppstyr som forgjengeren, men er noen gode hakk bedre. Inkluderingen av en fungerende historie er bare en av mange ting som gjør at alle burde prøve en av årets virkelige storspill, meldte Lasse Lervik.

LES OGSÅ: Her spiller han Portal i den virkelige verden »

Siste fra forsiden