Den Lengste Reisen HD

«Modder» har pusset opp Den Lengste Reisen

Gjenopplev det norske mesterverket i høyere oppløsning.

Faberman

Det nærmer seg 20 år siden lanseringen av Den Lengste Reisen, en av norsk spillbransjes fremste eksportvarer og et spill mange regner som et av tidenes beste pek-og-klikk-eventyr.

Om det er spillets forestående bursdag som ligger til grunn er ikke sikkert, men en ivrig fan kalt «Faberman» har nylig sluppet en fersk HD-modifikasjon til spillet. Ifølge skaperen byr The Longest Journey HD (spillets engelske tittel) på oppskalerte bakgrunner og modeller, samt en overhaling av spillets brukergrensesnitt.

Resultatet kan du se i skjermbildene nederst i artikkelen.

Gratis om du eier spillet

Modifikasjonen er tilgjengelig for PC, Mac og Linux. Den koster ingen ting i seg selv, men krever at du eier hovedspillet, som fås kjøpt via for eksempel Steam eller GOG.com.

Har du spillet installert kan du besøke nettsiden til The Longest Journey HD, der du finner detaljerte instrukser for hvordan du setter opp modifikasjonen. Merk at den krever tredjepartsprogrammet ResidualVM for å fungere.

Det er ikke første gangen Den Lengste Reisen gjenoppstår i ny drakt, da Funcom tidligere har sluppet en oppusset utgave for iOS. Den varianten mistet imidlertid støtte med lanseringen av iOS 11, og Funcom har tilsynelatende ingen planer om å oppdatere spillet.

Sagaen om Den Lengste Reisen ble først avsluttet i 2016.
Vår anmelder likte seriens siste kapittel svært godt »

Siste fra forsiden