Den Lengste Reisen til iPhone

Det kritikerroste, norskutviklede eventyrspillet kommer i håndholdt format.

Den Lengste Reisen var nok et av de aller første spillene som skapte en bevissthet rundt norsk spillutvikling. Da det kom i 1999, hadde det blant annet norske stemmespor fra profilerte skuespillere og TV-personligheter som Synnøve Svabø og Lasse Kolstad. Dermed var det litt enklere å forstå at man faktisk lager dataspill her til lands også.

Sånn ser spillet ut på PC.

Pek- og klikk-spillet holdt veldig høy kvalitet, og vekket oppmerksomhet internasjonalt. Nå får enda flere oppleve det første kapittelet i historien om kunststudenten April Ryan, som må komme i ett med sine egne, overnaturlige krefter for å redde ikke bare verden, men hele universet. Den Lengste Reisen utgis nemlig til iPhone, ifølge Videogamer.

Avsløringen skal ha kommet under et intervju med spillets produsent Ragnar Tørnquist, i anledning hans kommende spill The Secret World. Det foreligger ingen annen informasjon om håndholdt-versjonen av spillet, slik som pris, slippdato eller hvorvidt den støtter blant annet norsk språk.

Nå som informasjonen først er ute kan man nok anta at Funcom snart annonserer prosjektet selv.

Fikk oppfølger

Den Lengste Reisen fikk også en oppfølger til Xbox og PC, som ble betraktelig dårligere mottatt av kritikerne men solgte betraktelig bedre enn forgjengeren. Multiplattformutgivelsen Drømmefall skal nok ha mye av skylden for at Funcom stadig bombarderes med forespørsler om en fortsettelse av serien.

For øyeblikket jobber Funcom med gigantprosjektet The Secret World, et massivt onlinerollespill de samarbeider med EA om å utgi. Det slippes i april neste år.

Les også: Intervju med Den Lengste Reisen-produsenten Ragnar Tørnquist
Les også: Meld deg på The Secret World-betaen
Les også: – Mer Drømmefall? Vi har historiene klare

Siste fra forsiden