Moddere skal gjenskape hele Red Dead Redemption-kartet i Grand Theft Auto V

Rockstars åpne westernspill kan snart gjenoppleves.

Dette landskapet burde mange Rockstar-fans dra kjensel på.
.White

Red Dead Redemption 2 er som kjent nå på vei, og det første, kritikerroste spillet er nok for mange nå i ferd med å bevege seg over i den berømte glemmeboken. Nå viser det seg imidlertid at man snart kan få mulighet til å begi seg ut på en aldri så liten nostalgitripp.

En Red Dead Redemption-modifikasjon er nemlig på vei til Grand Theft Auto V, som blant andre PC Gamer melder.

Gjenskaper både kart og mye innhold

Modifikasjonen heter Red Dead Redemption V og ble nylig avduket på GTA Forums. Prosjektet er ennå ferskt, så det finnes ikke så mange opplysninger ennå, men noe informasjon har utviklerne likevel delt.

Bilde fra utviklingsarbeidet. Ser det kjent ut?
.White

Målet med modden er altså å gjenskape hele kartet fra Rockstars westernspill, og utviklerne leter også etter folk som kan hjelpe dem med å gjenskape øvrige elementer fra spillet, slik som mekanikken, minispillene, kjøretøy, figurer og dyr.

Utviklerne skriver at de planlegger å få modden til å ligne så mye som mulig på originalspillet, men det er uvisst i hvilken grad de har ambisjoner om å også gjenskape selve historien og oppdragene fra Red Dead Redemption.

Beta allerede til sommeren

Hele rammeverket til modden skal være på plass, og ifølge utviklerne vil en betaversjon være klar allerede til sommeren, så i motsetning til en del andre store modder ser ikke dette ut til å bli et evighetsprosjekt. Foreløpig finnes det imidlertid kun et ar konseptbilder, i tillegg til et knippe arbeidsbilder fra modelleringsverktøyet.

Utvikleren lover at det kommer både flere skjermbilder og en teaser ganske snart. Nedlastingsfilen skal etter planen ta cirka 2 GB, og det er for ordens skyld Xbox 360-versjonen av spillet som gjenskapes. For oppdateringer kan det nok være smart å følge med på GTA Forums-tråden.

Red Dead Redemption 2 skal bli mer optimistisk enn originalen »

Siste fra forsiden