Modern Warfare-skapere saksøker Activision

Konflikten mellom de to gigantene eskalerer.

Det var vel egentlig bare et spørsmål om tid. Etter vedvarende krangel mellom Infinity Ward og Activision og masseflukt av kreativt talent fra det høyt aktede studioet har nå konflikten eskalert. Infinity Ward går til søksmål mot sin utgiver.

IW (Infinity Ward) anfører brudd på kontrakt som grunnlag for søksmålet. Dette er først og fremst knyttet til lovede bonuser, spesielt for det umåtelig populære og kritikerroste Modern Warfare 2.

Saksøkerne hevder å representere store deler av det kreative teamet bak Modern Warfare 2, og påstår at Activision skylder dem mellom 75 og 125 millioner dollar i bonuser, pluss renter.

En av advokatene til IW, Bruce Isaacs kommer med en kontroversiell påstand:
– Activision har holdt tilbake mesteparten av pengene, slik at folk har blitt tvunget til å bli værende, noen mot deres vilje, slik at de kan gjøre ferdig Modern Warfare 3.

Med andre ord skal Activision ha brukt bonuser som virkemiddel for å holde på det utvilsomt høyt ettersøkte talentet i IW, slik at flere har blitt værende i studioet mot deres vilje.

Activision på den annen side mener at søksmålet ikke holder mål. De hevder å forbeholde seg retten til å bestemme størrelsen på bonusen og utbetalingsperioden for denne, og de skal ha handlet i tråd med loven i alle instanser.

Saken er neppe så sort/hvit som den fremstår. Men hvem mener du har retten på sin side?

Les også:Flere kart til Modern Warfare 2
Les også:Hva skjer hos Infinity Ward?
Les også:Modern Warfare 2 slaktes av brukerne


(Kilde: CvG)

Siste fra forsiden