Ron Gilberts neste spill

Monkey Island-skaperens neste spill blander Zelda, Diablo og Thimbleweed Park

Pikslene vender tilbake i Terrible Toybox neste spill.

Ron Gilberts neste spill.
Terrible Toybox

De siste par månedene har Monkey Island-skaper Ron Gilbert sluppet små drypp med informasjon om sitt neste spill på nettsidene til Terrible Toybox og på sin konto på Mastodon.

Ut fra de få skjermbildene Gilbert har publisert, snakker vi her om et actionrollespill som kan minne litt om The Legend of Zelda slik serien var på Super Nintendo.

Prosjektet har ikke fått navn ennå, men Gilbert beskriver det som et spill «der klassisk Zelda møter Diablo og Thimbleweed Park». Planen er foreløpig å slippe spillet sent i 2024 eller tidlig i 2025.

Pikslene vender tilbake.
Terrible Toybox

Denne uken fortalte spillskaperen også at han har hyrt in Elissa Black (TownCraft, Metrocide, Super Death Fortress) som en oppdragsdesigner på prosjeket.

– Dette øker sjansen til at jeg fullfører spillet før jeg blir rammet av kjedsomhet og blir disillusjonert med 37 %, forteller han.

Prosjektet er Gilberts første siden Terrible Toybox gjenopplivet Monkey Island-serien med Return to Monkey Island i 2022. Vi likte spillet svært godt.

Det minner jo ganske mye om Zelda.
Terrible Toybox

– Return to Monkey Island er et spill om absurde pirathistorier, men det er også et spill som handler om å humre i skjegget over smart humor som treffer nesten hver gang. Det er lenge siden jeg har ledd så mye av et spill som jeg har gjort i løpet av mine nye 9 timer med Guybrush. Og selv om slutten kom ganske brått på, fikk jeg akkurat det jeg trengte, skrev vi i vår anmeldelse.

LES OGSÅ: Nintendo World Championships: NES Edition byr på 150 utfordringer fra 13 klassiske Nintendo-spill »

Siste fra forsiden