Return to Monkey Island er avduket

Lages av Monkey Island-skaper Ron Gilbert, og plukker opp tråden etter de to første spillene.

Mandag ettermiddag trakk Devolver Digital sløret av Return to Monkey Island – et nytt spill i den velkjente eventyrspillserien.

Return to Monkey Island lages av Ron Gilbert's Terrible Toybox – som utviklet pek-og-klikk-eventyret Thimbleweed Park – i samarbeid med Devolver Digital og Lucasfilm Games. Ron Gilbert er den opprinnelige skaperen til The Secret of Monkey Island, og vender dermed tilbake til serien som gjorde ham kjent.

Spillet slippes i 2022, og du kan se en trailer over.

Har du hørt historien om pek-og-klikk-emulatoren ScummVM?
ScummVM har gitt nytt liv til mer enn 200 klassiske eventyrspill »

Etablerer ny historie

En av de mer finurlige grepene som tas her er at spillet plukker opp tråden etter The Secret of Monkey Island og Monkey Island 2: LeChuck's Revenge.

Dermed vil spillet enten være en alternativ fortsettelse av disse to spillene, eller en fortelling som klemmes inn tidslinjemessig mellom i de påfølgende spillene The Curse of Monkey Island, Escape from Monkey Island og episodiske Tales of Monkey Island. Ingen vet helt hvordan dette vil se ut ennå.

Antageligvis kommer dette av at Monkey Island-skaper Ron Gilbert ikke jobbet i stor grad på noen av spillene etter de to første, og lenge har uttrykt et ønske om å lage sin egen fortsettelse løsrivet fra de andre spillene. Det virker det altså nå som om han får lov til, selv om vi ikke vet hvor mye av de opprinnelige planene som består.

For noen år siden laget Ron Gilbert en liste om hva han ønsket seg ut av et tredje Monkey Island-spill. Det gjenstår å se om noen av disse ideene dukker opp her.

Med seg på laget har Ron Gilbert flere av de opprinnelige utviklerne fra de første Monkey Island-spillene. Blant annet skal Dave Grossman være med på å skrive historien og designe spillet, slik han også gjorde med de to første Monkey Island-spillene, mens Michael Land står bak musikken sammen med Peter McConnel og Clint Bajakian som han jobbet med under LucasArts-dagene.

Dominic Armato vender også tilbake som stemmen til hovedperson Guybrush Threepwood – en rolle han har hatt siden Guybrush først fikk en stemme i det tredje spillet i serien.

LES OGSÅ: Vårt intervju med komponisten bak Outlaws og Monkey Island 2, Clint Bajakian

Siste fra forsiden