Mordmysterie i mekanisk verden

Eventyrspillet The Dead Flowers Case byr på en uvanlig detektivhistorie.

The Dead Flowers Case er et pek-og-klikk-eventyr satt til en verden der det ikke lenger finnes blomster og planter, og hvor alt styres av fininnstilt mekanikk. Men plutselig skjer et mord, og det eneste sporet man har å gå etter er noen døde blomster som har blitt plassert ved siden av offeret.

Kan du løse mysteriet?

Du spiller en detektiv som må komme til bunns i mysteriet. Du må lete etter spor, forhøre vitner og gradvis finne ut hva som har skjedd og hvorfor. For å hjelpe deg har du blant annet en mekanisk innretning som kalles MechaLens, som kan hjelpe deg å finne blodspor, planterester og annet potensielt interessant materiale.

Du får også muligheten til å bruke en gigantisk, mekanisk datamaskin. Problemet er bare at ingen husker helt hvordan den opereres, så det må du finne ut av selv.

The Dead Flowers Case utvikles av franske Mando Productions, som blant annet består av folk som har jobbet med eventyrspill som Syberia og Amerzone. Universet spillet foregår i er skapt av skulptøren Stéphane Halleux.

Som mange andre spillutviklere i disse dager har Mando Productions tatt turen til folkefinansieringsnettstedet Kickstarter for å skaffe budsjett til spillet uten å måtte selge konseptet til en utgiver. De søker i underkant av 1,7 millioner kroner.

Det gjenstår å se om kampanjen lykkes. Eventyrspillere har i alle fall flere folkefinansierte prosjekter å se frem til, inkludert Tim Shcafers Broken Age og Jane Jensens Moebius. Et nytt Tex Murphy-spill er også på vei, og i den forbindelse snakket vi nylig med Tex Murphy selv, Chris Jones.

Siste fra forsiden