Double Fine avslører Kickstarter-spillet sitt

Det folkefinansierte eventyret heter Broken Age.

For omtrent ett år siden fikk en hel spillverden øynene opp for Kickstarter og konseptet folkefinansiering, takket være den amerikanske spilldesignerlegenden Tim Schafer. Han sto for noen av nittitallets mest populære pek-og-klikk-eventyr, inkludert Day of the Tentacle og Full Throttle, og nå ville han lage et nytt spill i samme sjanger. Siden ingen store utgivere ønsket å satse på eventyrspill ba han om 400 000 amerikanske dollar direkte fra spillmiljøet.

Til gjengjeld skulle spillerne ikke bare få tilgang på det ferdige produktet, men de skulle også få hele skapelsesprosessen – fra design til utgivelse – dokumentert i en serie filmer. Kampanjen handlet nemlig ikke bare om spillet, men i like stor grad om å vise selve utviklingen.

Kampanjen var en langt større suksess enn Schafer og resten av gjengen hos spillutgiveren Double Fine hadde håpet på. I løpet av det første døgnet alene fikk Double Fine nemlig nemlig inn 1,22 millioner dollar (rundt 7 millioner norske kroner), fra over 32 000 personer. Totalt endte kampanjen på cirka 3,33 millioner dollar – altså i nærheten av 20 millioner kroner.

Broken Age.

Double Fine avslører Broken Age

Den store summen førte til at planene for spillet ble langt mer ambisiøse enn de var i utgangspunktet, og dette har blant annet resultert i at den ferdige versjonen ble utsatt. Men nå begynner spillet å nærme seg, og Double Fine har for første gang røpet detaljer om det til spillverdenen utenfor Kickstarter.

Spillet heter Broke Age, og er som vi allerede vet et pek-og-klikk-eventyr. Ifølge et nylansert nettsted forteller det historien om en ung gutt og en ung jente, som lever parallelle liv. Jenta bor i en landsby truet av et fælt monster, og for å hindre det i å bli sint ofrer landsbyboerne regelmessig mennesker til monsteret. Jenta skal egentlig være det nyeste offeret, men hun vil ikke være med på planen.

Gutten bor et helt annet sted i universet, på et romskip. Her lever han helt alene, og har kun en moderlig datamaskin som selskap. Han er imidlertid lei av livet på romskipet sitt, og vil ut i verden for å oppleve eventyr.

Broken Age kommer til Windows, OSX, Linux, iOS og Android-baserte systemer. I tillegg dukker det opp på Android-konsollen Ouya, og en avtale med selskapet bak konsollen har sikret Double Fine ekstra penger som de har spyttet i utviklingen av spillet.

Les også: Kommentar: Får vi en ny spillrevolusjon?
Les også: Ragnar Tørnquist: – Kickstarter har forandret hele spillbransjen

Siste fra forsiden