Mørkredd

Mørkredd blir første norske spill på Xbox Series X og Game Pass

Pass deg for mørket i dette samarbeidsgåtespillet

I desember slipper norske Hyper Games sitt nye spill, Mørkredd. Spillet slippes til Xbox Series X, Windows 10 og Steam, og kommer til Xbox Game Pass ved lansering. Du kan se en fersk trailer over artikkelen.

Mørkredd.
Hyper Games

I Mørkredd skal en eller to spillere komme seg helskinnet gjennom 60 ulike brett ved å holde seg vekk fra skygger og mørket. Med seg har de en lyskilde: en stor kule som utstråler lys, og som man må dytte foran seg og alltid holde kål på.

Man har alltid to figurer, uavhenging om man er en eller to spillere. Ifølge pressemeldingen er spillet likevel best egnet for to personer. De to figurene må passe seg både for mørket utenfor lysradiusen til kulen, men også for skyggene som kastes av de to figurene og andre hindre. Dersom man kommer i kontakt med mørket, er det over.

Fire år med utvikling

Mørkredd.
Hyper Games

Vi fikk først nyss om at Hyper Games jobbet med Mørkredd etter at de viste frem en tidlig versjon av konseptet under spilldesignkonkurransen NM i Gameplay i 2017. Siden da har utviklerstudioet jobbet med en fullverdig utgave av spillet, og har høstet flere priser på veien: i 2017 fikk spillet prisen Nordic Game Sensation Award, mens det i 2018 fikk to priser under Game Connection-messen for «Best social game» og «Most original game».

Mørkredd har fått støtte fra Norsk Filminstitutt i flere omganger, og gis ut av utgiverhuset Aspyr.

Hyper Games er i nyere tid kanskje mest kjent for det særegne plattformspillet Eggggg – et der du i stedet for å hoppe deg gjennom brettene må du bruke kraften i spyet til å løse de ulike utfordringene underveis.

Fikk du med deg vår anmeldelse av det nyeste norske hjernetrimspillet?
Worm Jazz er avslappende og kompleks hjernetrim »

Siste fra forsiden