Feature

Ukens nettutgivelser (uke 23)

Moro før E3

Har du tid til noen herlige nettutgivelser før E3?

Neste uke braker den gigantiske spillmessen E3 løs i Los Angeles, men innen den tid kan du kose deg med en ny samling nettdistribuerte spill.

Earthworm Jim HD (Xbox 360).

Xbox 360

Først ut på Xbox Live Arcade er Earthworm Jim HD. Dette er en nyutgave av det første Earthworm Jim, med alle de opprinnelige nivåene, ny HD-grafikk, samarbeidsflerspiller, flere nye nivåer og femten flerspillerbrett. For de uinnvidde kan vi fortelle at det her er snakk om et todimensjonalt plattformspill der du spiller en tungt bevæpnet meitemarksuperhelt.

NeoGeo Battle Coliseum (Xbox 360).

Spill nummer to er NeoGeo Battle Coliseum, et todimensjonalt slåssespill fra SNK Playmore. Her får vi slåss så fillene fyker med en haug helter fra NeoGeo-konsollen. Inkludert er fire tunge sjefer som du kan slåss mot, og hvis dette blir for lett kan du kjempe mot andre spillere over nettet.

Joe Danger (PS3).

PlayStation Network

Hovedattraksjonen på PlayStation Network er utvilsomt Joe Danger for PS3. Spillet kan vel best beskrives som en blanding av Excitebike og Trials-spillene. Hovedpersonen, som spillet er oppkalt etter, er naturligvis en stuntmann med motorsykkel. Han får sine kick ved å kjøre gjennom sideskrollende baner fulle av hindere, hvor han blant annet samler store, svevende mynter. Poenget er å få med seg så mange mynter som mulig, samtidig som du haster deg raskest mulig gjennom banen.

Mahjongg Artifacts (PC, PS3 og PSP).

Så har vi noen Minis-utgivelser, for både PSP og PS3. Rocks'n'Rockets (som også finnes på PC) er et spill der du må sprenge asteroider før de treffer storbyen under deg (litt som Missile Command, altså). Gold Fever (dette finnes også på PC) er et hjernetrimspill hvor du må kombinere kronestykker ved å flippe dem rundt. Mahjongg Artifacts (igjen, også på PC) er et Mahjongg-spill med en historie fortalt i tegneserieformat.

Vibes (PS3 og PSP).

Sist ut på Minis er Vibes. Dette er et fargerikt rytmeactionspill der du må komme deg gjennom et lydspor bestående av 13 varierte låter, akkompagnert av surrealistisk grafikk i bakgrunnen.

PSP-eiere kan også laste ned What Did I Do To Deserve This, My Lord!? 2, Metal Slug XX og Championship Manager 2007. Hele ukens oppsummering finner du som vanlig på PlayStation-bloggen.

Les også
Anmeldelse: The Abbey
Mister Bumblebee Racing Champion (Wii).

Wii og DSi

Har du alltid hatt et brennende ønske om å være et bevinget insekt? Med Mister Bumblebee Racing Champion for WiiWare kan du i alle fall late som om du har gjennomgått en fullstendig metamorfose og blitt til en sommerfugl, en humle eller en bille. Målet i dette spillet er å fly så raskt som mulig gjennom en serie fargerike løyper, og unngå de mange farene som små insekter må slite med.

Neves Plus (Wii).

Ukens andre WiiWare-utgivelse er Neves Plus: Pantheon of Tangrams. Her får du 500 puslespill som må løses ved å flytte, rotere og snu på syv lykkesteiner, slik at de matcher en silhuett i bakgrunnen. Visste du at ordet silhuett kommer fra den franske politikeren Étienne de Silhouette (1709-1767), som var besatt av konturer klippet ut i papir? Ikke jeg heller. Neves har forresten flere forskjellige spilltyper, inkludert "versus", "speed", "lucky number" og "party mode" hvor du kan utfordre vennene dine.

Virtual Console har også fått et spill denne uken (på høy tid, Nintendo, hva driver egentlig Virtual Console-teamet deres på med for tiden?), nemlig rollespillklassikeren Final Fantasy II.

Fieldrunners (PSP, PS3, iPhone og DSi).

Så, en kjapp tur innom DSiWare. Advanced Circuits er en Pipeline-klone hvor målet er å koble sammen veier og togbaner ved å rotere de individuelle bitene slik at det dannes sammenhengende ruter fra start til mål. A Topsy Turvy Life The Turvys Strike Back er noe så uvanlig som et vertikalt skrollende romskytespill der du sender romvesener for å angripe romskipet som vanligvis er under spillerens kontroll i denne sjangeren. Her får du også en tospillermodus.

Fieldrunners er et "tower defence"-spill som allerede har blitt en suksess på PSP/PS3 og iPhone. Her må du plassere ut forsvarstårn for å bekjempe invaderende styrker. Puffns: Let's Roll er et actionspill der du må rulle lundefuglegg tilbake til reirene uten å knuse dem. Og til slutt: Tales in a Box: Hidden shapes in perspective! er et spennende puslespill der du ved hjelp av DSi-ens innebygde kamera må flytte perspektivet i spillets fantasiverden for å avdekke skjulte ting i miljøene.

Voodoo Dice (360, Wii, PSP, PS3 og PC).

PC

Husker du Voodoo Dice, som kom til Xbox 360, Wii, PSP, PS3 og amerikanske PC-er for et par uker siden? Nå er PC-versjonen også tilgjengelig for kjøp i Europa. Dette er et hjernetrimspill hvor du må navigere terninger gjennom seksti nivåer fulle av intrikate utfordringer. I tillegg får du 20 flerspillerbrett og fire flerspillermoduser (race, flag, tactic og arcade). Handlingen foregår i et originalt univers, og utviklerne lover endeløs variasjon takket være muligheten til å endre terningenes egenskaper.

Real Warfare 1242 (PC).

Så noe helt annet, nemlig Real Warfare 1242. Dette er et omfattende sanntidsstrategispill hvor du får oppleve historiske hendelser i middelalderen. Handlingen spinnes rundt den russiske prinsen Alexander Nevsky, som måtte forsøke å holde Russland samlet, samtidig som han forsvarte det store landets grenser mot de mongolske hordene. Senere måtte han kjempe mot både teutonske riddere og svensker, som alle ville ha en bit av riket hans. Spillet finnes blant annet hos GamersGate og Impulse.

Jolly Rover (PC og Mac).

Vi gjør nok et sjangerbyks, til Jolly Rover. Dette er et pek-og-klikk-eventyr der du får rollen som Gaius James Rover, en sjørøverhund som må reise rundt i et fullstendig oljefritt karibisk hav for å få i havn en forretningsavtale med guvernøren av Groggy Island. Her får du utforske seksti steder fulle av rare figurer og intrikate nøtter, og hvis du setter deg fast kan du bruke spillets innebygde hintsystem.

Eversion (PC).

Neste spill tilhører plattformsjangeren, men er langt fra så ordinært som det kanskje ser ut. I Eversion må du redde prinsessen av blomsterlandet fra grusomme (men søte) fiender som har kidnappet henne. Men alt er definitivt ikke som det skal i de tilsynelatende så fargerike og koselige miljøene spillet foregår i.

The Abbey (PC).

For et par år siden kom eventyrspillet The Abbey ut. Her foregikk handlingen i et middelaldersk kloster, og du spilte en munk som måtte løse et mordmysterium. Nå har utviklerne lansert en forbedret Director's Cut-utgave av spillet, som inneholder nye scener og nøtter, forbedret grafikk, strukturendringer som gjør spillet friere enn før og en rekke små og store endringer.

Vizati (PC).

Så noen mindre utgivelser. Vizati er et hjernetrimspill der du må rotere spillbrettet for å få fargekuler i kontakt med hverandre, slik at de kan forsvinne (og erstattes med poeng). Lettere sagt enn gjort, selvsagt. Boulder Dash: Pirate's Treasure er et nytt spill i den klassiske serien der du må grave etter diamanter og unngå å bli truffet av fallende steiner. Tennis Elbow 2011 er et nytt tennisspill med massevis av funksjoner og hele 3000 spillere i databasen sin. Ah, og så har vi Card Sweethearts, et historiebasert klespokerspill med animegrafikk.

Boulder Dash: Pirate's Treasure (PC).

Du kan også sjekke GamersGate, som har fått en haug spill fra russiske First Games Interactive. De ser ikke superspennende ut, men hvem vet.

Nostalgikere kan forresten stikke innom Good Old Games for få kjøpe strategispillet Panzer General 3D Assault. Forhåpentligvis markerer denne utgivelsen at vi får flere SSI-klassikere på den DRM-frie portalen.

Hydorah (PC).

Gratisutgivelser

Ukens høydepunkt på denne arenaen må sies å være Hydorah, et sideskrollende romskytespill i klassisk stil. Her får vi servert et velbalansert (om enn knallhardt) gameplay, lekker retrografikk, kul musikk og massevis av spennende sekvenser. Spillet har vært under utvikling i tre år, og det synes.

GunGirl 2 (PC).

Gun Girl 2 er også verd en titt. Dette er et stort plattformspill i stil med de gamle Metroid og Castlevania-spillene, med massevis av utforskning og en god del monstre som må drepes i tillegg. Du kan spille som GunGirl eller GunDude.

For mer plattformmoro kan du ta en titt på NeonPlat 2 og det litt spesielle Composition Piece.

Det var det for denne uken. Neste uke preges som nevnt av E3, men det kommer nok noen spill da også. Mens du venter (i spenning?) kan du sjekke forrige ukes oppdatering.

Siste fra forsiden