Counter-Strike: GO / Telenorligaen

Møt den nye Counter-Strike-kommentatoren i Telenorligaen

Eskil «Fearsome» Uggen prøver seg på ukjent farvann sammen med vår erfarne ekspert.

Benedichte Breistøl/Valve

DETTE ER TELENORLIGAEN HØSTEN 2015:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 245 000 kroner i premier.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Etter syv serierunder avsluttes det hele med et sluttspill mellom de fire beste. Finalene finner sted på SpillExpo i november.

PREMIENE I HØSTSESONGEN:

Counter-Strike: GO / League of Legends:

1. plass: Sponsorkontrakt med Logitech G til en verdi av 80 000 kroner
2. plass: 10 000 kroner
3. plass: 5000 kroner

StarCraft II / Hearthstone:

1. plass: Sponsorkontrakt med Logitech G til en verdi av 20 000 kroner
2. plass: 5000 kroner
3. plass: 2500 kroner

Ofte stilte spørsmål om ligaen »

I høst kommer vi som følger Counter-Strike: Global Offensive i Telenorligaen til å bli kjent med en ny stemme. Eskil «Fearsome» Uggen (23) er hentet inn som ny kommentator.

Uggen har har allerede kommentert League of Legends-ligaen i to sesonger, og har tidligere kommentert i StarCraft II. Counter-Strike er en ny opplevelse for trønderen.

Kjente en nervøs spennning

– Jeg ble først veldig usikker da jeg fikk tilbudet. Jeg kjente en følelse av nervøs spenning. Til slutt ble jeg for fristet av idèen om å få prøve meg på helt nytt farvann, selv om jeg er nervøs ettersom skytespill er en sjanger jeg aldri har vært innom tidligere, sier Uggen til Gamer.no.

Uggen har selv spilt Counter-Strike 1.6 i gamle dager, så helt ukjent med spillets gang er han garantert ikke.

– Men aldri som kommentator, ei heller på et veldig høyt nivå. Jeg har vel alltid selv vært rundt middels god i spillet, så jeg er glad jeg har en utømmelig kunnskapsbank i Eirik når vi starter opp sesongen.

Forholdet til ekspertkommentatoren er viktig

Veteranen Eirik «r0ke» Horvath fortsetter som ekspertkommentator også denne sesongen, og kjemien mellom de to blir utrolig spennende å følge med på utover høsten.

Eirik «R0ke» Horvath er ekspertkommentator for Counter-Strike i Telenorligaen.

– Min rolle er å beskrive hva som skjer og følge linjene i kampen, sier Uggen.

– I tillegg er kanskje en av mine viktigste oppgaver å kunne legge opp til at Eirik får vist frem kunnskapen som gjør spillet så vakkert. Analyser av hvorfor ting skjer, hvordan lagene setter opp rundene sine og hvordan ulike valg tas.

Siden Uggen ikke har kommentert Counter-Strike før, er gode forberedelser viktig før seriestart.

– Jeg har fokusert på forståelsen av spillet. For å kunne fortelle og skape et bilde av hva som foregår har jeg alltid sett på spillforståelsen som det viktigste. For min del blir det å se over og diskutere det øverste nivået av CS: GO. Hadde jeg hatt enda mer tid så skulle jeg gjerne blitt enda bedre kjent med det norske miljøet, men det blir lettere etter sesongstart.

Les også
Norsk topplag hentet inn til internasjonal turnering i siste liten

Rotterace blant topplagene i år

Uggen tror at topplagene i 1. divisjon vil være ganske jevngode i høstens sesong, noe vi underbygger i vår egen spådom om hvordan vi tror tabellen ser ut etter sesongslutt.

– Jo bedre kampene er jo kjekkere er det å være kommentatoren som viser trekkene. Heldigvis er det et skikkelig rotterace blant topplagene i år, så jeg både tror og håper det vil lede til mange stilige kamper.

Uggen presiserer at Counter-Strike er veldig unikt på den måten at kampene går sin naturlige gang, og at det er veldig enkelt som seer å forstå hva som skjer på et basisnivå.

– For å være helt ærlig gjør kampene jobben helt av seg selv. Heldigvis er nivået såpass høyt at spenningen ligger der helt naturlig. Counter-Strike: Global Offensive er en seriøs lek. Folk elsker det de holder på med og som gjør alt for å være best. Lidenskap med vinnerinstinkt. Forhåpentligvis får neste generasjon talenter også smaken på konkurranse.

– Hva er en god sending for deg?

– Målet er definitivt at publikum skal ha det gøy. E-sport er gøy, Counter-Strike er gøy. At alle som spiller Counter-Strike skal kunne nyte å se det høye nivået og få smaken på hvordan de beste lagene strategisk legger opp sine kamper. For den tilfeldige seeren som snubler innom er nok målet å få smaken på spenningen og innse dybden spillet har å by på.

Håper på flere kommentatorer i Norge

Det var i forbindelse med kommentatorkonkurransen So You Think You Can Cast at Uggen for første gang ble kjent for de fleste av seerne.

– Når Gamer.no lanserte konkurransen hadde jeg lyst til å se om kommentering var noe jeg hadde lyst til å gjøre.

Han tror også det finnes mange skjulte kommentator-talenter i landet, og håper en ny konkurranse i fremtiden blir en realitet.

– So You Think You Can Cast var en flott måte å få en sjanse på. Vi skal ikke ta oss vann over hodet hvor norsk e-sport befinner seg, men nå som konkurransen i toppen spisser seg til med flere økonomiske incentiver ser jeg definitivt behovet for at vi får frem og utvikler talentet som skal vise frem norsk e-sport på best mulig vis.

Første runde i Counter-Strike-delen av Telenorligaen spilles slik:

  • 30. august klokken 20:00 – GamersLeague mot Partyastronauts (vises på GamerTV)
  • 30. august klokken 20:00 – Demise mot BX3
  • 30. august klokken 21:00 – Badger eSports mot London Conspiracy
  • 31. august klokken 20:00 – Copenhagen Wolves mot Lions (vises på VGTV)

Siste fra forsiden