Telialigaen - League of Legends

Møtte ikke opp til hovedkamp: – Kunne ha blitt unngått

Mangel på kommunikasjon mellom klubb og spillere oppgis som en av årsakene.

Illustrasjonsbilde: Telialigaen Høsten 2021
Eivind von Døhlen/Good Game

Søndag kveld var det duket for et spennende oppgjør mellom Rich Gang og Bitfix, i det som skulle bli hovedkampen i Telialigaens tredje runde. Til alles store skuffelse ble det aldri noe av oppgjøret, ettersom fire av Bitfix-spillerne valgte å boikotte kampen. Til Gamer.no beskriver spillergruppa en rotete prosess og mangel på kommunikasjon fra klubbens ledelse som medvirkende årsaker, og sier samtidig at det hele antakeligvis kunne ha blitt unngått.

– Vi som spillere følte at vi måtte gjøre et eksempel ut av den dårlige ledelsen og behandlingen av oss som spillere. Vi tror det kunne ha blitt unngått, men vi mener ikke at det var opp til oss å legge ned den innsatsen.

Hendelsen har medført en diskvalifikasjon fra førstedivisjon, grunnet påvirkningen det har på ligaen som helhet og de ni andre lagene i førstedivisjon. I en pressemelding meddeler Bitfix Gaming at spillernes kommentarer har blitt tatt til etterretning, men at det hadde vært mulig å løse konflikten uten eskaleringen.

– Fire av våre spillere valgte å ikke møte opp til kamp, uten forvarsel, på grunn av at de følte at de hadde fått for dårlig oppfølging av organisasjonen. Vi har tatt dette til etterretning og gitt en tilbakemelding til spillerne. Løsningen spillerne valgte mener vi har alt for store konsekvenser for alle involverte og noe som absolutt kunne vært unngått om man hadde ønsket det.

– Setter oss i et dårlig lys

DISSE SPILTE FOR BITFIX

Vis mer

sj Tap «WildArcane» Nguyen (Top)
ro Vladut «Asora» Barbulescu (Jungle)
sj Phi «phino» Nguyen (Mid)
sj Christian «Katten» Olsen (ADC)
se Andreas «punpun» Björnram (Support)

I en uttalelse fra de tidligere Bitfix-spillerne som Gamer.no har fått tilsendt forteller gruppa om en rotete situasjon fra begynnelsen av deres opphold i Bitfix.

– Før sesongen startet nektet organisasjonen å ordne en trener til laget, og vi som spillere måtte gå ut og lete etter det selv. Vi har også blitt nødt til å organisere treninger og ledelse av laget. Dårlig kommunikasjon med ledelsen har ført til at vi har gjort disse handlingene.

Eksempler på kommunikasjonssvikten innebærer blant annet mangel på både initiativ ovenfor spillergruppa, og manglende oppmøte til avtaler ifølge spillergruppa.

– I forrige uke hadde organisasjonens daglige leder planlagt et møte med oss i spillergruppa. Det ble positivt tatt imot, ettersom det var den første gangen ledelsen hadde iverksatt noe som handlet om laget. Når møtet skulle finne sted, møtte imidlertid ikke ledelsen opp uten forvarsel. Spillere har dratt tidlig fra jobb og avlyst andre ting, også ble vi møtt med et slag i trynet, forteller de til Gamer.no før de fortsetter.

– Det er klart at dette setter oss i et dårlig lys, men ettersom vi ikke fikk noen interesse fra klubben da vi spilte og kun da vi valgte å ikke spilte, mener vi at det viser hvilken innstilling de har hatt til spillergruppa.

– Vi har sagt oss uenige i flere av punktene de har påpekt

I pressemeldingen fra Bitfix informerer klubbens daglige leder, Geir Over Røe om en gjennomført gjennomgang av saken.

– I forhold til spillernes tilbakemeldinger så har ledelsen tatt en full gjennomgang av hva som har skjedd i saken og vi har sagt oss uenige i flere av punktene de har påpekt.

Les også
Team Spirit overrasket med seier i storturneringen The International

Videre påpeker Røe klubbens innsats når det kommer til konflikthåndtering, og belyser situasjonen som ble beskrevet av de tidligere Bitfix-spillerne.

– Vi vil alltid forsøke å finne en løsning om noen er misfornøyde. Og dette har vi gjort i flere tilfeller med de 4 involverte spillerne. Vi har lyttet, endret på roster, skaffet trener, analytiker, gitt de kontrakter med gode betingelser samt en oppfølging som vi ikke har noen problemer med å stå inne for.

Magnus «Mazoh» Grønvik var å finne i lagets startfemmer ved sesongstart, men etter uoverensstemmelser med øvrige lagmedlemmer valgte Grønvik å trekke seg fra laget. Til Gamer.no sier Grønvik at han ikke deler samme opplevelse som den omtalte spillergruppa når det kommer til øvrig kommunikasjon med klubbens ledelse.

– En sak som dette blir veldig ofte ord mot ord - spillerne det gjelder mot organisasjonen. Før jeg valgte å trekke meg hadde jeg en slags kaptein-rolle i laget. Jeg opplevde at laget ble hørt og at trenersituasjonen ble tatt på alvor fra klubbens side. Alt av treninger og planlegginger trengte ikke gutta å tenke på. De måtte kun formidle når de var tilgjengelige, så ble dette ordnet av meg før trener var på plass.

Videre forteller Grønvik at miljø og holdninger han opplevde i kaptein-rollen gjenspeiler seg i spillergruppas avgjørelse om å boikotte hovedkampen.

– Det dårlige miljøet og holdningene jeg opplevde av medspillerne mot meg, samt deres syn på ledelsen samsvarer veldig med sabotasjen de har valgt å gjennomføre, sier han til Gamer.no.

Ønsker et tett samarbeid med domsutvalget

Handlinger har konsekvenser, og søndagens tilfelle er intet unntak. I pressemeldingen fra Bitfix varsler Røe om at spillergruppa mister sin tilhørighet til klubben. Samtidig lover den daglige lederen at klubben skal gjøre hva enn som trengs for å unngå lignende situasjoner i fremtiden.

– Konsekvensen for disse fire spillerne, uansett hva de måtte mene om våre handlinger, er at de alle har mistet sin plass på vår roster og heller ikke vil være en del av Bitfix Gaming i fremtiden. Vi har valgt å ikke gå inn på alle detaljer i denne pressemeldingen og tar resten av prosessen internt. Bitfix Gaming er en klubb hvor inkludering og fellesskap står i fokus og uansett skyld eller feil så er det viktig for oss å påpeke at vi vil gjøre det som skal til for at slike situasjoner aldri oppstår igjen, hverken for oss eller andre. Vi vil derfor sørge for at det som var galt fra vår side ikke skjer igjen.

Røe meddeler også at Bitfix ønsker å samarbeide tett med Telialigaens domsutvalg som vil gjøre en ny vurdering av klubbens plass i førstedivisjon i Telialigaen League of Legends.

Siste fra forsiden