Ms. Splosion Man annonsert

Twisted Pixel drar en Pac-Man med oppfølgeren til indiehiten.

Plattformspill er nok indiescenens svar på skytespill hva popularitet angår, og de siste årene har vi sett flere uavhengige suksesser innen sjangeren. Vi nevner blant annet Braid, nylig utgitte Super Meat Boy og sommerens populære 'Splosion Man. Sjangeren har nemlig en umiskjennelig appell, og kan by på flust av kreativitet samtidig som den er lettforståelig.

'Splosion Man har en særegen stil.

Nå ser det ut til at 'Splosion Man solgte mer enn godt nok til å berettige en oppfølger, og denne gangen drar utvikler Twisted Pixel en Pac-Man og gir en dameversjon av figuren sitt eget spill. Det er spillnettstedet Joystiq som annonserer det nye spillet Ms. Splosion Man.

I et intervju med spillsiden forklarer Josh Bear, sjefen for Twisted Pixel at motivasjonen bak navnet var hvordan Ms. Pac-Man i sin tid var mye det samme spillet som Pac-Man - bare bedre og mer polert. Samtidig gjør han det klart at de alltid har hatt planer om å gjøre noe nytt med 'Splosion Man, noe som forklarer hvorfor det første spillet aldri fikk noe ekstrainnhold.

Noen av tingene de har forbedret er blant annet avstanden mellom de automatiske lagringspunktene, som nå skal være mer balansert. De har også gjort brettene bedre egnet for fire spillere samtidig. Dermed skal spillet ha en mer behagelig utvikling i vanskelighetsgrad.

De som forventer en ordentlig revolusjon i forhold til det første spillet kan nok likevel bli skuffet, dette skal nemlig være en naturlig overgang.

– Ms. Splosion Man viderefører det vi gjorde med 'Splosion Man, og gjør det bare enda stiligere. Det er morsomt å spille selv på dette punktet, og vi gleder oss til å dele det med alle som nøt det forrige spillet. Jeg tror de som syntes forgjengeren var for vanskelig eller frustrerende vil bli fornøyde med dette spillet, sier spillsjefen til Joystiq.

Twisted Pixel har tidligere laget The Maw.

I motsetning til det forrige spillet, som var eksklusivt til Xbox Live Arcade, åpner Twisted Pixel for at oppfølgeren kan nå flere formater. Ms Splosion Man planlegges utgitt høsten 2011.

I tillegg til plattformspillet så jobber denne gjengen også med et helt annet spillprosjekt ledet av Rock Band 3-produsent Dan Teasdale. Det er foreløpig ikke kjent hva dette er fornoe.

Lurer du på hva annet vi har i vente i tiden som kommer? Ta en titt i vår Spillkalender!

Siste fra forsiden