Spillstoff på by:Larm

Musikkarrangement får spillvirus

Skaperen av PaRappa the Rapper er en av dem som kommer til Oslo under by:Larm.

Senere denne måneden går by:Larm av stabelen, og i den forbindelse har Norsk Filminstitutt invitert en rekke interessante personer til å holde seminarer i Oslo.

En av disse er Masaya Matsuura, som til daglig leder den japanske utvikleren NaNaOn-Sha. Dette er studioet bak spill som PaRappa the Rapper og det relativt ferske Wii-spillet Major Minor's Majestic March. Hans seminar heter "When Music and Games Collide", og finner sted fredag 19. februar, klokken 17.00, på Folketeateret (Operapassasjen v/Youngstorget).

Major Minor's Majestic March.

Like etterpå (kl. 18.15) skal et panel debattere musikk- og spillindustriene, og hvordan disse påvirker hverandre. Det er ikke offentliggjort hvem som sitter i dette panelet. Det er fri inngang på disse to seminarene.

Vi får også litt spillstoff dagen før, torsdag 18. februar. Klokken 13.30 vil den svenske filmkritikeren Orvar Säfström holde et seminar som heter Let the music do the talking, som handler om spillmusikk og hvordan denne har utviklet seg (og vil utvikle seg i årene som kommer). Dette foregår på Royal Christiania Hotel.

Klokken 16.30 (fortsatt på Royal Christiania Hotel) vil mannen bak musikken i Age of Conan, Knut Avenstroup-Haugen, snakke om produksjonen av musikk for spill.

Se hele torsdagsprogrammet og hele fredagsprogrammet hos by:Larm.

Siste fra forsiden