Musikkspillene tar over verden

Activision Blizzard har bekreftet DJ Hero, Band Hero og Guitar Hero 5.

De nye musikkspillene til Activision Blizzard har vært omtalt ved flere anledninger tross at de ikke har blitt offisielt annonsert. Nå har de derimot tatt bladet fra munnen og bekreftet det alle hadde forventet. Med et bredt repertoar av musikkstiler og målgrupper har Activision Blizzard nå utvilsomt et håp om å dominere musikkspill-markedet.

DJ Hero er navnet på den største nyskapningen, som skal ha fokus på hip-hop, R&B, Motown, elektronika og dance. Det er sjangre som naturlig nok ikke har vært representert i Guitar Hero-serien. Den nye platespillerkontrollen skal i følge pressemeldingen la spilleren lage en egen miks av musikk fra "verdens mest spennende artister", uten å spesifisere det nærmere.

Men de har også et familievennlig alternativ på lur. Band Hero skal i likhet med Guitar Hero bruke gitar, bass, trommer og mikrofon, men sikter seg inn på en ganske annen målgruppe. Musikken skal være en blanding av "top-40"-hits, noe vi antar rett og slett betyr skikkelig listepop. De fastholder at spillet skal være lett å komme inn i, men tross målgruppen, vanskelig å mestre.

Heldigvis har de heller ikke glemt trofaste fans som foretrekker tyngre musikk. Guitar Hero 5 skal tilby en blanding av musikk fra både dagsaktuelle rockeband og gamle klassikere. Hva som skal skille spillet fra de tidligere utgavene utenom selve låtlisten er det sparsomt med detaljer rundt, men det nevnes at det skal bli enklere å skifte vanskelighetsgrader, instrumenter og spillere underveis i låtene.

(Kilde: Pressemelding)

Siste fra forsiden