EA om inntjening og fremtiden

Mye å se fram til

Spillgiganten planlegger blant annet mer Need for Speed og Dragon Age.

Flere spillselskaper har i løpet av de siste ukene lagt fram det siste kvartalregnskapet for fjoråret, sammen med spekulasjoner om hvordan de kommer til å gjøre det i det kommende året. Nå har også giganten EA offentliggjort sine regnskaper.

Valves Left 4 Dead 2 gjorde det bra

EA har gått tilbake i forhold til 2009. I månedene oktober, november og desember hadde de en inntjening på rundt 1,2 milliarder dollar, mens i 2008 tjente de rundt 1,6 milliarder i samme tidsrom. Grunnen til tilbakegangen skal være dårligere oppslutning i Europa og at de rett og slett har sluppet færre titler.

De store vinnerne for EA i fjerde kvartal var Dragon Age: Origins (som de hevder har solgt over tre millioner eksemplarer), Left 4 Dead 2 og NBA Live 09.

Selskapet bemerker også et økt salg av digitale tjenester. Inntjeningen her var på rundt 152 millioner dollar, som er det høyeste for dette kvartalet noensinne. Det skal være en økning på tredve prosent over fjorårets tall.

For det nåværende kvartalet forventer de en mer nøktern inntjening på mellom 900 millioner dollar og en milliard.

I fremtiden

EAs neste finansår streker seg fra 31. mars i år til 30. mars i 2011. I denne perioden regner selskapet med en inntjening på mellom 3,5 og fire milliarder dollar. I det første kvartalet (som går fra 31. mars til 30. juni) håper de på mellom 500 og 750 millioner dollar.

Mest interessant av alt i rapporten er antagelig de nøkterne antakelsene av når vi kan forvente ferske spill fra EA. Som kjent vil de i løpet av andre finanskvartal (tredje kvartal på en vanlig kalender) utgi det neste Medal of Honor i tillegg til sportstitlene vi forventer hvert år. De prøver seg også med et nytt MySims til håndholdt og konsoll.

Isaac får mer å gjøre i 2011

Sent på året kommer Crysis 2 og det får selskap av det nylig offentliggjorte NBA Jam og et mystisk nytt Need For Speed-spill. The Sims 3 skal etter planen ta steget over på konsoll og håndholdt i denne tidsperioden.

De første månedene i 2011 er spesielt spennende, for her kommer det hele fire stortitler. Blant dem er Dead Space 2, oppfølgeren til det kritikerroste actionspillet. EA samarbeider også med Gears of War-studioet Epic om å utvikle og utgi et nytt skytespill.

Enda et Need for Speed-spill kommer i samme periode, og i tillegg får vi mer Dragon Age. Om det dreier seg om et nytt spill eller en tilleggspakke er uklart, men interessant nok kommer det både på konsoll, PC og håndholdt.

EA forplikter seg ikke på noen av disse utgivelsene, så endringer og utsettelser kan forventes.

Siste fra forsiden