Mye europeisk Playstation-nytt

Ingen videotjeneste i 2008

Sony forteller blant annet at den nye Playstation 3-versjonen og platinumspill også kommer til Europa.

Sony Computer Entertainment Europes sjef David Reeves kunne natt til i dag norsk tid, fortelle en sulten europeisk presse at mange av de tingene som ble vist frem på pressekonferansen for noen dager tilbake, også vil gjelde i Europa. Dette melder Eurogamer.

Som antatt kommer vi til å få den annonserte 80 GB-versjonen av Playstation 3. Den vil bli tilgjengelig i løpet av slutten av august, og kommer til å koste det samme som dagens 40 GB-versjon, som nå kommer til å bli faset ut.

– Ikke spør meg om vi kommer til å kutte prisen på 40 GB-versjonen, for jeg kommer til å gi deg svaret, og det er nei, sier Reeves til Eurogamer.

Platinumspillene kommer

Bilde fra Resistance: Fall of Man.

Den 1. august i år, kommer Sony til å lansere sine første platinumspill til Playstation 3. Dette er eldre spill som har solgt godt og settes ned i pris. Resistance: Fall of Man, Heavenly Sword, Motorstorm, Uncharted: Drake´s Fortune og Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction, er de første spillene ut.

I september kommer Virtua Tennis 3 og Assassin’s Creed, fulgt opp av WWE Smackdown vs. Raw 2008 og ti andre tredjepartstitler i løpet av november. Prisen på platinumspillene er satt til rundt 20 pund, det vil si omlag 200 norske kroner.

Reeves kunne videre fortelle at den europeiske Home-betaen kom til å være tilgjengelig med «samme spesifikasjoner, støtte og samtidig» som den amerikanske versjonen i løpet av høsten 2008. Home er en virtuell verden hvor Playstation-eiere skal kunne møtes og spille spill, være sammen og lignende.

– Prøver å godt vi kan

Alle Playstation Network-titlene som ble annonsert av Jack Tretton på Sonys pressekonferanse, kommer også til å bli tilgjengelig i Europa, selv om det kan ta litt tid. Den eneste endringen er at vi her også vil få mulighet til å kjøpe Ratchet & Clank: Quest for Booty på en vanlig Blu-ray-disk i butikken.

Bilde fra Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction.

– Vi gjør så godt vi kan for å få dem klare på samme dato som de amerikanske slippdatoene. Vær likevel vennlig og husk at vi har ikke ett, men 13 ulike språk og 27 forskjellige butikker. Det tar litt tid å få alle spillene helt lokalisert og klargjort, sier Reeves til Eurogamer.

Grand Turismo TV vil også bli tilgjengelig på samme tid i Europa som i USA – 1. august for å være mer spesifikk. GTTV er en del av Gran Turismo 5 Prologue og lar bilfrelste få kjøpe seg tilgang til å følge billøp fra hele verden eller programmer som for eksempel BBCs Top Gear. Prisen på innholdet er foreløpig ikke kjent.

Ingen videobutikk ennå

Les også
Anmeldelse: Virtua Tennis 2009

Som med Microsofts Xbox Live Video Marketplace, kommer heller ikke Sony og deres filmtjeneste til å bli tilgjengelig i Europa med det første. Reeves fortalte at videotjenesten vil komme til Europa, men ikke i løpet av 2008. Datoene og prisene for tjenesten kommer til å bli annonsert senere, og lokalisering skal være grunnen til at dette tar tid.

Playstation 3s videotjeneste skal la deg leie eller kjøpe forskjellige filmer og tv-serier fra en rekke store film- og tv-selskaper i både HD- og SD-oppløsning. Du vil også få muligheten for å overføre innholdet til en Playstation Portable, slik at du kan se filmene når du er på farten.

Siste fra forsiden