Mystikk på Good Old Games

Retroportalen planlegger en stor avsløring denne uken.

Spillbutikken Good Old Games har noe nytt på gang, og som vanlig liker de ikke å annonsere det uten litt moro. Nå har de laget en spesialutgave av forsiden sin, hvor de har lagt inn en rekke hint om nyheten sin.

Den «nye» forsiden viser en hel rekke tilsynelatende tilfeldige bokstaver, skjult bak en politisperring. Dessuten ser vi et merkelig beist helt oppe i hjørnet av skjermen.

Når man titter nøyere på bokstavene, ser man enkelte fraser – og for en gammel eventyrspiller er det ikke vanskelig å kjenne noen av dem igjen. «It», «black», «likely», «eaten» og «by» refererer for eksempel sannsynligvis til klassikeren «It's pitch black, you are likely to be eaten by a grue». Denne setningen stammer fra Zork-spillene til Infocom.

Beistet i hjørnet er også en Zork-referanse. Det er nemlig bildet av et Dorn Beast, som er et monster fra Beyond Zork, en litt merkelig hybrid av et rollespill og teksteventyrspill.

Zork-boksen (bilde: Wikipedia).

Zork var det første av en lang rekke teksteventyrspill (eller «interaktiv fiksjon» fra nå nedlagte Infocom. Her fikk du utforske et underjordisk imperium med massevis av skatter og farer. Spillet kom så langt tilbake som i 1980, mens seriens til nå siste spill var Zork: Grand Inquisitor, som kom i 1997.

I dag eies Zork-skaperne Infocom av Activision, som Good Old Games allerede har en avtale med. Activision eier også Sierra, og politisperringen kan derfor referere til Police Quest-serien. Dette var en serie eventyrspill der spilleren fikk rollen som politibetjent. Etter hvert ble serien forvandlet til det vi nå kjenner som SWAT-serien med taktiske actionspill.

Good Old Games planlegger å røpe hemmeligheten sin 18. januar, altså i morgen.

Siste fra forsiden