Øst møter vest

Mystisk nytt prosjekt

Det første samarbeidsprosjekt mellom Eidos og eier Square Enix er i gang.

Tidligere i år kjøpte japanske Square Enix sin britiske kollega Eidos, og nå er sistnevnte selskap en saga blott som spillutgiver. Fremtidige spill fra det tidligere Eidos skal selges under Square Enix-merkenavnet, men selskapets utviklerstudioer er fortsatt intakte.

Et av disse er Eidos Montreal, som for tiden jobber med oppfølgere til klassikerne Thief og Deus Ex. Nå har det blitt avslørt at den kanadiske utvikleren har et tredje prosjekt på gang, og dette skal være i nært samarbeid med deres nye arbeidsgiver.

Ifølge den britiske bransjesiden Develop har nemlig Square Enix-sjef Yoichi Wada fortalt at Eidos Montreal jobber med selskapets «første ordentlige internasjonale spill», et samarbeidsprosjekt på tvers av de forskjellige studioene i Square Enix-gruppen.

Noen faktiske detaljer om spillet ble ikke offentliggjort, noe som ikke er så rart da det ifølge Wada er på et veldig tidlig stadie. Det er heller ikke klart om det blir et helt nytt spill eller et nytt avsnitt i en av selskapets mange etablerte serier.

Siste fra forsiden