Nå er den nyeste Xbox One-oppdateringen ute

Microsoft introduserer blant annet oversiktssentre for hvert eneste spill.

Microsoft Studios

Oppdatering 6. februar kl. 12:27: Xbox One-oppdateringen er nå klar for nedlasting. Les alt om endringene nedenfor.

Opptrinnelig sak følger.

Etter å ha hatt en god og lang juleferie er det duket for en ny oppdatering til Xbox One. Det er ikke den mest omfattende oppdateringen, men den tilbyr en rekke nye funksjoner. Dessverre er ikke alle like relevante for oss bosatt i nord.

Den største nyheten er Game hubs, eller spillhuber om du vil. En hub er en tilpasset profil for hvert enkelt spill på Xbox One. Der finner man oversikt over venner som spiller spillet, samtidig som man har tilgang til ledertavlen – noe som gjør det mer konkurransepreget.

Fra huben er det mulig å starte et spill i forskjellige modi. For den prestasjonshungrige er det nå mulig å begynne spillet med prestasjonene sidestilt. I tillegg kan man velge å starte en Twitch-strøm samtidig med spillet.

Spillhuben er noe av det nye. (Bilde: Microsoft Studio)

Spillhuben har også en samling av de mest likte klippene og oversikt over hvem som strømmer spillet på Twitch. Det er i tillegg mulig å følge toppspillere, såkalte VIP-er – spillere som har flest populære videoklipp og har mange visninger på Twitch.

I den siste oppdateringen i fjor la Microsoft til muligheten for å sette en valgfri bakgrunn. For å gjøre bakgrunnen mer synlig, blir det nå mulig å gjøre flisene gjennomsiktige. En høyt ønsket funksjon fra spillerne, ifølge Microsoft.

Til slutt slipper Microsoft en par nye funksjoner til TV-delen av Xbox One. Dessverre er oppdateringene myntet på Nord-Amerika og større europeiske land som England, Frankrike og Spania.

Kommer i februar

Microsoft har sluppet kontinuerlige oppdateringer til konsollen siden desember 2013. De har blant annet opprettet en egen portal der brukerne kan komme med ønsker. Flere av funksjonene som er forespurt der er senere kommet til Xbox One. En av de mest populære forespørslene nå, er muligheten for å gjøre Xbox One bakoverkompatibel med Xbox 360. Men det spørs vel om den ønsket blir gjort til virkelighet. Totalt kom det 102 nye funksjoner til Xbox One i 2014.

Oppdateringen er tilgjengelig nå for dem som er medlem av forhåndstittprogrammet til Xbox One. Den slippes for vanlige dødelige i løpet av februar.

I oktober kom det støtte for .mkv-filer og DLNA-strømming.
Noe som gjorde konsollen til et fullverdig mediasenter.

Siste fra forsiden