Xbox One pusses kraftig opp i en ny oppdatering

Bedre vennelister og mediesenter, og en hurtigmeny er blant nyhetene.

Bedre snap-funksjonsalitet.
Microsoft

Etter å ha prøvd ut en ny Xbox One-oppdateringen blant enkelte testbrukere i den siste tiden, har Microsoft nå besluttet å slippe den til alle. Den såkalte «Xbox One October System Update»-pakken endrer på en hel del ting, og legger til støtte for nye egenskaper.

Den mest umiddelbare endringen er at vi i Norge endelig har fått OneGuide-støtte. OneGuide er en funksjon som lar kabelbokser eller satelitt-enheter sende informasjon som programguide, kanalinformasjon og volumkontrol via HDMI-porten til Xbox One, slik at alt er tilgjengelig i en oversiktlig liste. I tillegg kan OneGuide nå hente inn denne informasjonen både fra TV-boksen og TV-apper.

Hurtigmeny på plass

Microsofts Major Nelson forteller deg om den nye oppdateringen. (Video: Microsoft)

Så er det nok hurtigmenyen de fleste vil oppdage som en nyvinning deretter. Dobbelttrykker du på Xbox-knappen får du valget mellom å åpne siste brukte spill, applikasjon, snappe appen du er i, eller unsnappe.

Som mediasenter kan maskinen nå bruke DLNA-streaming, og det er mulig å spille av .mkv-filer fra USB-pinner eller over DLNA.

For konkurransemenneskene har Microsoft gjort en del endringer i vennelistefunksjonen. Mest synlig er nok GamerScore-topplisten som viser deg hvordan du ligger an kontra vennelista di når det kommer til achivement-jakt i løpet av de siste 30 dagene. Andre ting, som mest populære spill blant sirkelen din, har også blitt lempet inn.

For å se resten av de mindre endringene i oppdateringen kan du gå til Xbox Wire.

Sitter du fremdeles på gjerdet for å finne ut hvilken konsoll du vil ha?
Vi har sammenlignet Xbox One, PlayStation 4 og Nintendo Wii »

Siste fra forsiden