Konseptkunst fra Battlefield 4.
Konseptkunst fra Battlefield 4. (Bilde: EA)

Nå jobber DICE med neste Battlefield

Kanskje ikke så overraskende?

Etter å ha rundet av det meste av arbeidet på Star Wars Battlefront forteller utviklingssjefen hos svenske DICE at de nå jobber med et nytt Battlefield-spill.

– Nå som vi har lansert Battlefront, og mens en del av teamet fortsetter på det, går jeg videre til et nytt prosjekt: det neste Battlefield-spillet, skriver Dan Vaderlind på Twitter.

Battlefield 4 kom i 2013.
Battlefield 4 kom i 2013. Bilde: EA

Dermed virker det som om DICE fortsetter den typiske planen med et nytt Battlefield-spill om lag annen hvert år, slik de har gjort det siden Battlefield 3 i 2011. Det som gjenstår å se er om denne tittelen er planlagt for 2016 eller 2017, og om den faktisk bærer navnet Battlefield 5. 

EA har i hvert fall signalisert planer om å slippe Battlefield 5 neste år tidligere. I sommer fortalte EA-toppen Blake Jorgensen i en inverstorbriefing at det neste Battlefield-spillet var på vei.

Ingen årlig serie?

Interessant nok har EA tidligere uttalt at de ikke har noen planer om å gjøre nye Battlefield-spill til en årlig begivenhet, selv om det nå kan se litt ut som om de er på vei til en slik ordning. Vi fikk et Battlefield-spill i 2015 med Battlefield: Hardline, men det kan hende at det bare er et engangstilfelle at vi får to på rappen.

Battlefield Hardline tok kampene til gatene, mellom politi og røver.
Battlefield Hardline tok kampene til gatene, mellom politi og røver. Bilde: EA

Battlefield: Hardline var for øvrig ikke en av seriens höydare. Da spillet kom tidlig i år gav vår anmelder det 6 av 10, og kalte det et helt greit spill. 

– Battlefield: Hardline leverer kanskje ikke helt opp til det mange forventer etter noen heftige trailere og E3-show. Det er imidlertid et godt spill, som tilbyr god underholdning i kamp med andre spillere over nett, men må trekkes for en haltende enspillerkampanje. Skal du kun spille online, er nok ikke Battlefield: Hardline et dumt kjøp, skrev vi om spillet.

Det spørs om DICE legger ekstra jobb i konkurranseaspektet neste år.
Nå lager Electronic Arts sin egen e-sportsavdeling »

Kommentarer (14)

Forsiden akkurat nå

Til toppen