Nå jobber DICE med neste Battlefield

Kanskje ikke så overraskende?

Konseptkunst fra Battlefield 4.
EA

Etter å ha rundet av det meste av arbeidet på Star Wars Battlefront forteller utviklingssjefen hos svenske DICE at de nå jobber med et nytt Battlefield-spill.

– Nå som vi har lansert Battlefront, og mens en del av teamet fortsetter på det, går jeg videre til et nytt prosjekt: det neste Battlefield-spillet, skriver Dan Vaderlind på Twitter.

Battlefield 4 kom i 2013.

Dermed virker det som om DICE fortsetter den typiske planen med et nytt Battlefield-spill om lag annen hvert år, slik de har gjort det siden Battlefield 3 i 2011. Det som gjenstår å se er om denne tittelen er planlagt for 2016 eller 2017, og om den faktisk bærer navnet Battlefield 5.

EA har i hvert fall signalisert planer om å slippe Battlefield 5 neste år tidligere. I sommer fortalte EA-toppen Blake Jorgensen i en inverstorbriefing at det neste Battlefield-spillet var på vei.

Ingen årlig serie?

Interessant nok har EA tidligere uttalt at de ikke har noen planer om å gjøre nye Battlefield-spill til en årlig begivenhet, selv om det nå kan se litt ut som om de er på vei til en slik ordning. Vi fikk et Battlefield-spill i 2015 med Battlefield: Hardline, men det kan hende at det bare er et engangstilfelle at vi får to på rappen.

Battlefield Hardline tok kampene til gatene, mellom politi og røver.

Battlefield: Hardline var for øvrig ikke en av seriens höydare. Da spillet kom tidlig i år gav vår anmelder det 6 av 10, og kalte det et helt greit spill.

– Battlefield: Hardline leverer kanskje ikke helt opp til det mange forventer etter noen heftige trailere og E3-show. Det er imidlertid et godt spill, som tilbyr god underholdning i kamp med andre spillere over nett, men må trekkes for en haltende enspillerkampanje. Skal du kun spille online, er nok ikke Battlefield: Hardline et dumt kjøp, skrev vi om spillet.

Det spørs om DICE legger ekstra jobb i konkurranseaspektet neste år.
Nå lager Electronic Arts sin egen e-sportsavdeling »

Siste fra forsiden