Nå kan du laste ned PlayStation 4-spill flere dager før lansering

Den nye funksjonen gjør at du slipper å bruke lanseringsdagen på nedlasting.

PlayStation 4 får ny funksjon.

Der PC-publikumet har kunnet forhåndslaste spill en god stund nå, har konsollene sjeldent bydd på den samme muligheten. Etter hvert som spill blir større og større kan det ta flere timer å få lastet de ned fra nettbutikkene. Noen PlayStation 3-spill kastet seg i fjor på bølgen, slik som storsuksessen Grand Theft Auto V, men funksjonene ble brukt sparsommelig.

Konsollen oppdateres stadig.

Nå kan Sony melde om at alle PlayStation 4- og PlayStation 3-spill som har blitt lagt ut for forhåndssalg etter 20. mai kan forhåndslastes, slik at man slipper å vente på den lange nedlastingstiden. Dermed kan man begynne å spille umiddelbart etter at spillet slippes digitalt, så lenge konsollen har vært koblet til internett de siste dagene før lansering.

– Alt du trenger å gjøre er å forhåndsbestille spillet, sørge for at PlayStation 4-konsollen står i standby-modus, og sette det tilbake og bare slappe av, skriver Sony om prosessen.

Begynner med Transformers

Uncharted 4: A Thief's End er et av storspillene som skal ta i bruk funksjonen.

Det første spillet som tar i bruk funksjonen er Transformers: Rise of the Dark Spark, men Sony har også listet opp at flere av høstens storspill kan lastes ned på denne måten, slik som Battlefield: Hardline, Call of Duty: Advance Warfare, Dragon Age: Inquisition og Far Cry 4. Det sier seg selv at senere storspill som Uncharted 4: A Thief's End og The Order: 1886 tar i bruk forhåndslastingen.

Microsoft har for øvrig alludert til at også de skal introdusere forhåndslasting til Xbox One, men det er ikke kjent når det blir å skje. På PC kan både Steam- og Origin-brukere forhåndslaste spill allerede nå.

Har du forresten sett hvordan fjorårets beste spill ser ut på PlayStation 4?
Så mye bedre er grafikken i Grand Theft Auto V på PlayStation 4 »

Siste fra forsiden