Så mye bedre er grafikken i Grand Theft Auto V på PlayStation 4

Ny video viser forskjellen mellom de to konsollgenerasjonene.

Jubelen var nok stor i PC-, Xbox One- og PlayStation 4-leiren da det ble klart at Grand Theft Auto V vil få en lansering på disse plattformene til høsten, og det attpåtil i grafisk overhalte utgaver.

De nye versjonene skal visstnok dra full nytte av den mer potente maskinvaren, og blant annet by på større synsrekkevidde, mer detaljerte teksturer, bedre animasjoner, mer trafikk på skjermen og bedre oppløsning.

I forbindelse med kunngjøringen ble det sluppet en lekker trailer av PlayStation 4-versjonen. Nå har det imidlertid også dukket opp en video som sammenligner denne versjonen med PlayStation 3-utgaven, for å gi en litt tydeligere demonstrasjon av de grafiske forskjellene.

Trevor og gjengen kan snart lage ugagn i høyere oppløsning.
Take Two

Se og døm

I klippet kjøres den opprinnelige PlayStation 4-traileren side om side med en «kopi» av traileren laget med PlayStation 3-versjonen, noe som altså gir oss ganske gode referanser.

I noen tilfeller er ikke forskjellen veldig påtakelig, men andre ganger kan man se svært tydelige grafiske forbedringer. Dette gjelder spesielt når det gjelder detaljnivået og realismen til flere av teksturene, som henger sammen med den økte oppløsningen.

I tillegg er lyseffektene og fargene også tilsynelatende blitt mer naturtro, og den økte trafikktettheten er også merkbar på et punkt i klippet som viser den samme motorveistrekningen.

Grand Theft Auto V for PC, PlayStation 4 og Xbox One har ennå ikke fått en dato, men skal altså slippes etter sommeren. I tillegg til de overnevnte forbedringene vil de nye versjonene også få flere villdyr i skogsområdene, oppgraderte væreffekter og skademodellering og flere andre ting. Det nye klippet ser du under.

Vår anmelder ga Grand Theft Auto V full pott: Han mente den urbane sandkassekongen aldri har vært bedre »

Siste fra forsiden