Dota 2 - The International 2014

Nå kan du se kinesernes finslepne Dota 2-spillestil

Fra og med tirsdag skal regionen kjempe om innpass i The International.

Dota 2-kvalifiseringene vil ingen ende ta.
Valve

Disse lagene skal kjempe i kvalifiseringen i Kina-regionen

TongFu
LGD Gaming
CNB.cn
Orenda
Dream Time.NGC
CIS-Gameing.cn
Speed Gaming.cn
New Element
LGD.CDEC
HyperGloryTeam

De neste fire dagene blir etter alt å dømme en mekanikk-fest for alle som følger Dota 2-proffene. Fra tirsdag morgen 07:30 norsk til til fredag skal nemlig de kinesiske lagene kjempe om en plass i storturneringen The International 4. Kampene kan du se nederst i artikkelen.

De kinesiske lagene er kjente for å ha en svært mekanisk tilnærming til spillet. Spillemåten innebærer en svært kontrollert spillestil med finkalkulerte bevegelser rundt på kartet. Dette gjennomfører de gjerne med et begrenset antall helter, og med veldig få overraskelser når det kommer til strategien. De rett og slett kjører over motstanderne uten noe spesielt prangende spill.

Stormakt

Kina har vært en region som har dominert på verdensbasis i mange år. Laget eHome var i lang tid sett på som uslåelig, til de møtte Na'Vi i finalen under den første The International i 2010. Der måtte kineserne se seg slått av ukrainske Na'Vi, som forøvrig har vært i finalen under alle de tidligere The International-turneringene.

Na'Vi slo eHome under den første The International-finalen i 2010.

Etter at eHomes tid som regionens dominerende lag var over, sprang flere nykommere opp. Blant disse er Team DK som mange anser blant favorittene til å vinne årets turnering.

Det som er det mest fascinerende med alle disse lagene er at de holder seg til den samme strategien som forgjengerne brukte. Det er få overraskelser som kommer fra kineserne, men det trengs ikke når de gjør alt annet så godt som perfekt.

Høydepunkter

Når man ser på listen over deltakere i den kinesiske kvalifiseringen dukker det opp mange kjente navn. LGD Gaming har i flere år vært blant de beste i verden, TongFu var en av favorittene under The International 2013, og DT^Club har titt og ofte vist stort potensiale. Altså er det veldig mange kamper å velge mellom, men LDG Gaming og TongFu er antagelgivis en av kampene det virkelig er verdt å følge. Ellers kan det være lurt å holde et øye åpent når HyperGloryTeam og CIS Game spiller, da disse lagene har spillere som er kjente for å skaffe seg ekstreme mengder penger på veldig kort tid.

Som i fjor lar Valve fansen spytte inn penger i premiepotten ved å selge en virtuell tilleggspakke til turneringen, kjent som Compendium. I skrivende stund har salget av kompendiet ført til en premiepott på over 34 millioner kroner.

Valve hadde på forhånd lagt ut 13 forskjellige delmål som låses opp etter hvert som pengebeholdningen stiger. Hvert mål hadde en unik belønning til de som hadde kjøpt kompendiet. Nå ser det ut som det aller siste målet kommer til å bli nådd innen kort tid, noe som kan føre til at Valve finner på noe enda større for å belønne gavmildheten til sine trofaste fans.

Det er en hel drøss av lag som kjemper i de forskjellige regionene.
Dette er lagene som kniver om innpass i The International i år »

Les også
Ble tippet på nedrykksplass – i kveld kan Domino ta seg til Rocket League-sluttspill

Siste fra forsiden