Nå kan du spille som en kvinne i Middle-earth: Shadows of Mordor

Gratistillegg slenger litt mer østrogen inn i miksen.

I Shadows of Defiance får du spille som Lithariel.
Warner Bros.

Warner Bros. og Monolith Studios har nå sluppet en tilleggspakke til PlayStation 4, Xbox One og Windows som lar deg spille som en kvinne i Middle-earth: Shadows of Mordor. Egentlig er det bare snakk om en visuell overhaling med nytt stemmeskuespill som gjør staute Talion om til Lithariel mens du tumler rundt og slakter orker i Mordor, men det gir i det minste folk muligheten til en litt alternativ opplevelse.

Du møter Lithariel i historiedelen også.

Lithariel er for øvrig en av flere figurer Talion møter på ferden gjennom det kalde landskapet i spillet. Hun er datteren til fru Marwen, Dronningen av kysten, og er en beinhard krigerkvinne som lett kan ta over for skogvokteren i spillet.

Etter alt å dømme er det kun slik at spilleravataren endres, mens mellomsekvenser fremdeles utspiller seg med Talion foran kamera. Å gjøre en full nyversjon sett fra Lithariels perspektiv ville ha krevd betydelig mer med ressurser, og ville neppe ha kommet som et gratisinnhold.

Pakken inneholder også en ny utfordringsmodus kalt Test of Defiance, der du skal prøve å nedkjempe Warchiefs fra spillet uten å bruke spesialferdighetene dine. En ny rune er slengt med i miksen – Defiant to the End, som gir spillere en ekstra mulighet til å unnslippe døden.

For vanskelig i Assassin's Creed Unity

Det føles litt snodig at muligheten til å spille som kvinne lempes inn på denne måten, og synes nesten å være et pek mot Ubisoft. Den gang hevdet Assassin's Creed Unity-studioet at det ville være for vanskelig å implementere muligheten til å spille som kvinne inn i spillet, etter å ha mottatt kritikk for å bare inneholde mannlige spillbare figurer.

Du kan spille Assassin's Creed Unitye med fire andre.

Bakgrunnen for kritikken var at spillet lar opp til fire stykk spille sammen, men kun med mannen Arno som avatar. Kvinnelige spillerfigurer var på et punkt planlagt, men ble kappet da det ble for vanskelig.

– Det er et dobbelt sett med animasjoner, dobbelt små mye stemmeskuespill, alt slikt, og dobbelt så mye assets. Særlig fordi vi har muligheten til å tilpasse snikmorderne. Det var en hel drøss med ekstra arbeid som måtte ha blit gjort, fortalte Alex Amancio til Polygon den gangen.

Tidligere i år slapp også Sucker Punch en frittstående utvidelse av Infamous: Second Son til PlayStation 4 der man spiller som Abigail «Fetch» Walker, en stund etter at hovedspillet med Delsin Rowe i rampelyset først ble sluppet. Kvinner som ekstra- og tilleggsinnhold er tydeligvis noe utviklere tenker på nå om dagen.

Vår anmelder mente at Mordor-vandringen egentlig var litt banal.
Det hadde vært et middelmådig sandkassespill, om det ikke var for én ting »

Siste fra forsiden