Xbox Cloud Gaming

Nå kan du strømme Xbox-spill til iPhone og iPad

Nå kjører tjenesten også spill i Xbox Series X-kvalitet.

Microsoft har åpnet betadørene på vidt gap for strømmetjenesten Xbox Cloud Gaming. Heretter har alle Game Pass Ultimate-abonnenter på PC eller mobil dermed tilgang på hundrevis av Xbox-spill via nettskyen.

Xbox Cloud Gaming gir deg tilgang på en rekke Xbox-spill via nettskyen.
Microsoft

Mens tjenesten allerede har vært tilgjengelig for Android-brukere en stund, er det først nå Windows 10 PC-er, iPhone og iPad har sluppet til. For sistnevnte så det lenge ut til at Apple skulle stå i veien, men Microsoft har gjort Xbox Cloud Gaming tilgjengelig via nettleser for å omgå strenge App Store-regler.

Xbox Game Pass Ultimate-abonnenter kan gå til www.xbox.com/play for å prøve ut opplegget. Som videoen øverst i artikkelen viser spiller man direkte i nettleseren, med muligheter for både berøringsstyring og bruk av håndkontroller – du kan til og med bruke PlayStation-kontroller for å spille.

Det hele er synkronisert på tvers av plattformer, slik at du for eksempel kan legge fra deg Doom-oppdraget på Xbox og plukke det opp igjen akkurat der du var på telefonen.

Oppgradert til Xbox Series X-maskinvare

Samtidig med betautvidelsen har Microsoft oppgradert datasentrene for Cloud Gaming til å kjøre på Xbox Series X-maskinvare. Som Catherine Gluckstein, nestsjef for Xbox Cloud Gaming, forteller vil dette bety at spillere kan forvente en bedre opplevelse.

– Vi har oppgradert Microsoft-datasentrene rundt omkring i verden med den raskeste og kraftigste Xbox-maskinvaren for å gi dere raskere lastetider, bedre bildefrekvens og opplevelsen av å spille på den nyeste generasjonen med gaming.

Som Gluckstein forklarer vil spillene kjøre i 1080p-oppløsning og 60 bilder i sekundet for å sørge for best mulig kvalitet på flest mulige enheter. Microsoft vil riktignok fortsette å pusle videre med løsninger for å forbedre tjenesten ytterligere.

LES OGSÅ: Microsoft lover mer fokus på spill i Windows 11 »

Siste fra forsiden