Xbox Game Cloud på Xbox One

Microsoft vil la deg spille Xbox Series X-spill på Xbox One via strømming

I praksis kan man altså spille Starfield på Xbox One med Xbox Cloud Gaming.

Xbox One X lever litt til.
Audun Rodem, Gamer.no

I et blogginnlegg på Xbox Wire forteller Microsoft at de ønsker å la Xbox One-eiere få spille Xbox Series X-spill på den 8 år gamle Xbox One-konsollen. Det skal skje via strømmetilbudet Xbox Cloud Gaming – tidligere kjent som xCloud – der man kan oppleve spill via strømmeteknologi.

Starfield kommer kun til Xbox Series X/S og PC, men kan bli tilgjengelig på Xbox One via strømming.
Bethesda

– Vi ser frem til å dele mer om hvordan vi skal tilby mange av disse nestegenerasjonsspillene, slik som Microsoft Flight Simulator, til de millionene av folk som spiller på Xbox One-konsoller via Xbox Cloud Gaming, akkurat som vi gjør med mobiltelefoner, lesebrett og nettlesere, skriver Will Tuttle i blogginnlegget.

En tidshorisont ble ikke lagt frem, men Microsoft Flight Simulator skal slippes til Xbox Series X/S 27. juli. Vi vet også at Microsoft planlegger å oppgradere serverne sine til å kjøre Xbox Series X-maskinvare, og at arbeidet er ferdig eldig snart. Vi antar likevel at Xbox One-tilbudet ikke er klart riktig ennå.

Xbox Game Cloud er viktig for Microsoft

Strømmetilbudet Xbox Cloud Gaming har for lengst markert seg som en pillar for Xbox-satsningen fremover. Som en innbakt del av Xbox Game Pass er tjenesten mer et ekstratilbud for abonnentene, der man skal kunne spille spill fra katalogen via nettet.

Konkurrenten til tjenester som PlayStation Now, Googles Stadia og Amazon Luna er allerede ute på Android-enheter, og er godt på vei inn på flere plattformer. For ikke lenge siden hadde Microsoft en betatest på en løsning på iOS og nettlesere, så et fulverdig tilbud til disse plattformene er nok ikke langt unna.

Tidligere i juni fortalte Microsoft også at de ønsker å integrere Xbox Game Cloud til Game Pass på en slik måte at man skal kunne prøve spill på tjenesten før man laster dem ned.

LES KOMMENTAR: Xbox Game Pass er alfa og omega for Xbox nå

Siste fra forsiden