Windows 11

Microsoft lover mer fokus på spill i Windows 11

Lokker med auto-HDR, raskere lastetider og enklere tilgang på spill.

Microsoft

Microsoft har avduket det neste operativsystemet i den tradisjonsrike Windows-serien. Windows 11 skal offisielt lanseres senere i år, og blant de mange punktene på lista er et økt fokus på spill.

Microsoft har en haug med PC-spill på vei.
Microsoft

Via Xbox' offisielle nettsider erklærte Microsofts Sarah Bond noe bombastisk at dette er det beste Windows-operativsystemet for spilling. Alle som oppgraderer fra Windows 10 – som blir gratis for alle – kan for eksempel se frem til bedre grafikk, og kortere lastetider, sa Bond.

Auto-HDR og DirectStorage

På grafikksiden introduserer Windows 11 en automatisk løsning for High Dynamic Range – populært kalt HDR. Auto-HDR gjør det mulig å presentere spill i et rikere fargespekter og med mer variert lysstyrke, selv for titler som i utgangspunktet ikke har noen HDR-støtte.

Videre lokker Windows 11 med DirectStorage, en ordning som allerede er tilgjengelig i Xbox Series X/S. Denne slenger mye av drajobben for spill direkte over på grafikkortet i stedet for prosessoren, som skal bidra til å redusere lastetider og la spillere «oppleve utrolig detaljerte spillverdener som lastes inn på rekordfart» – gitt at PC-en din er utstyrt med SSD-lagring.

Videre lover Microsoft enklere tilgang på spillene dine, med Xbox-appen innebygget i Windows 11. Ved siden av spillene man kan få via Xbox Game Pass for PC lokker appen også med Xbox Cloud Gaming, som betyr at Ultimate-abonnenter kan spille kommende Xbox-spill via skyen.

Til slutt får Windows 11 full støtte for Android-apper, melder The Verge. Operativsystemet vil bruke Amazon-butikken for å la brukere last ned og kjøre ting som TikTok og Snapchat.

Windows 11 har ikke fått en offisiell slippdato, men skal etter planen ut som en gratis oppdatering senere i 2021.

LES OGSÅ: HTC Vive Pro 2 er den beste VR-opplevelsen penger kan kjøpe »

Siste fra forsiden