Enda et Yakuza-spill på vei

Nå med ekstra galskap

Sega har flere gangsterjern i ilden.

For noen måneder siden kom endelig Yakuza 3 til Norge, men da hadde Japan allerede fått det fjerde spillet i serien (det femte visst man regner med en avlegger). For kort tid siden ble et nytt Yakuza avduket under kodenavnet Project K, og nå viser det seg at utvikler Sega har enda et spill i serien under produksjon.

Ifølge Andriasang kom avsløringen fra seriens sjef Toshihiro Nagoshi via et intervju i spillbladet Famitsu. Nagoshi og gjengen har jobbet med Yakuza: Black Panther (Project K) til PSP, men har også tatt seg tid til å arbeide med det neste PlayStation 3-spillet i serien. Dette har ikke fått noe navn, men et par fattige detaljer ble nevnt.

Nøkkelordet for spillet er «ødeleggelse», og da er det passende at du for første gang får spille som den ustabile og voldelige gangsteren Majima Goro. Han har vært fast inventar i serien siden det første spillet i serien, og er kjent for sitt eksplosive temperament og mangel på sunn fornuft.

Om det nye Yakuza-spillet er det offisielle Yakuza 5 eller nok en avlegger vil ikke Nagoshi si. Han vil heller ikke si om du kun spiller som Majima eller om det også er andre hovedpersoner.

De faste elementene fra tidligere Yakuza-spill skal være intakte, og det betyr antagelig at vi fortsatt får vandre rundt i Tokyo, slåss og spille minispill. Nagoshi varsler at det kan bli en del endringer i forhold til tidligere utgivelser, men utdyper ikke hva disse er.

Det nye Yakuza skal presenteres på årets Tokyo Game Show. Yakuza: Black Panther slippes i september i Japan, mens her på berget venter vi fortsatt på Yakuza 4. Det skal lanseres i løpet av neste vår.

Siste fra forsiden