Nå skal BioShock-spillene pusses opp

Alle tre spillene kommer i en samleboks til de nye konsollene og PC.

Det finnes knapt en storspillserie fra forrige konsollgenerasjon som ikke har fått en oppusset samlepakke på Xbox One og PlayStation 4 (og av og til PC). Sistemann ute er BioShock-serien som 16. september skal slippes til konsollene og Windows i ny drakt.

BioShock Infinite er det nyeste spillet i serien.
2K Games

Samlepakken BioShock: The Collection inneholder oppussede varianter av BioShock og BioShock 2 til alle tre plattformer, mens BioShock Infinte kun blir seende bedre ut på konsollene, ifølge 2K Games. Antageligvis betyr dette at det kun er oppløsning og bildefrekvens som får en justering til konsollene.

Spillene kommer også med alt av nedlastbart innhold, så om du ikke har prøvd kritikerroste Minerva's Den til BioShock 2 eller Burial at Sea-utvidelsene til BioShock Infinite, kan det være verdt å gi spillene en ny omgang.

Det eneste som ikke har fått plass er flerspillerdelen til BioShock 2 og alt som er knyttet til den.

Serieskaper Ken Levine stiller også opp med kommentarvideoer der han kaster litt lys på den populære serien.

Lekkasje på lekkasje på lekkasje

De første to BioShock spillene var satt i undervannsbyen Rapture.
2K Games

At en BioShock-samlepakke skulle komme har vært en ganske dårlig skjult hemmelighet. Det siste året har spillet dukket opp i ulike lekkasjer. Alt fra butikkoppføringer til aldersgrensesettere – og nå nylig 2K Games selv – har slitt med å holde tett om pakken.

BioShock-serien har markert seg som en bauta i spillverdenen etter at det første spillet slo til med et stemningsfullt undervannseventyr i 2007. Det dystopiske undervannssamfunnet Rapture og de kvasi-filosofiske perspektivene, basert på Ayn Rands tanker om objektivisme, bergtok mange. De ruvende Big Daddy-figurene og kumpanene Little Sisters ble også svært ikoniske i kjølvannet av utgivelsen. Spillet satte også Irrational Games på kartet over utviklere som det ble verdt å følge med på.

Ken Levine fortsetter å lage spill.
Bioshock-skaperens neste spill byr på en ny type fortellerteknikk »

16082kbioshoc1njkhqexy3 tqbtkiv8g29uo1emb
Se forskjellen på detaljene i PC-utgaven av BioShock. Dra mot venstre for å se den gamle, dra mot høyre for å se oppussingen. (Bilder: 2K Games)

Siste fra forsiden