Når kommer Revolution?

Nintendo holder munnen lukket hva Revolution angår, men en av samarbeidspartnerne deres har røpet når det er forventet at konsollen skal lanseres.

I går publiserte minneprodusenten MoSys finansrapporten sin for første halvdel av 2005. Her forteller de blant annet at de har inngått en avtale med Nintendo, om å levere minne for Nintendos nye spillkonsoll. I en kommentar sier de at de er glade for å nok en gang kunne samarbeide med Nintendo, denne gangen på etterfølgeren til GameCube, som de sier skal lanseres i midten av 2006.

Nintendo selv har ikke kommentert uttalelsene fra MoSys, så vi må nok ta informasjonen med en viss klype salt. Det at MoSys er direkte involvert med Nintendo og har røpet denne lanseringsperioden i en offisiell finansrapport gir dem imidlertid en viss troverdighet som de vanlige, anonyme innsidekildene ikke har.

Dermed ser det ut til at Nintendo Revolution skal lanseres omtrent et halvt år etter neste-generasjons Xbox, som kommer i november om alt går etter planen for Microsoft. De siste ryktene skal ha det til at PS3 vil bli lansert i løpet av første kvartal neste år, og det ser dermed ut til at Revolution blir lansert sist av de tre store neste-generasjonskonsollene. Vi vet fortsatt ingen ting om hvorvidt Sony og Nintendo planlegger å lansere konsoller samtidig i Europa som i Japan og evt. USA.

Ellers kan vi nevne at nye rykter (denne gangen fra de vanlige, anonyme innsidekildene) forteller at Revolution vil ha kontrollere som du kan "klemme på" ("squeezable controllers), og at disse kan sammenlignes med disse ballene folk driver og klemmer på for å redusere stress.

I tillegg fortelles det at konsollen vil lanseres med en gratis onlineservice, hvor du blant annet kan sjekke e-posten din og laste ned demoer og sniktitter av kommende spill til DS og Revolution. Nintendo har forøvrig nylig signert en avtale med Broadcom, som gir dem muligheten til å bruke Broadcom sin teknologi for trådløse nettverk i Revolution.

Andre Nintendo-relaterte rykter vil ha det til at selskapet vil lansere en ny GBA-versjon om ikke lenge, og at denne vil debutere på årets E3-messe. Forhåpentligvis tar det med andre ord ikke særlig lang tid før dette og andre rykter om blir bekreftet eller avkreftet.

Siste fra forsiden