Når menneskene forsvinner drar to robotvenner på leting etter svar

Bli med på postapokalyptisk pek-og-klikk-eventyr i Abi.

Grant&Bert Studios

MELBOURNE (Gamer.no): – Verden var en gang full av liv. Nå har de siste menneskene forsvunnet på mystisk vis, og de eneste vesenene som er igjen er robotene som en gang tjente menneskeheten.

Abi klarer ikke alt selv, og er avhengig av samarbeid med DD.
Grant&Bert Studios

Det er Grant&Bert Studios’ introduksjon til sitt aller første PC-spill – pek-og-klikk-eventyret Abi – som utvikleren viste frem for Gamer.no på årets PAX Australia-messe.

På leting etter svar

I Abi møter vi spillets titulære robot og hans venn DD, som sammen ble etterlatt på jorda da menneskene plutselig en dag forduftet. Ingen vet nøyaktig hva som skjedde, og de to robotene bestemmer seg for å finne svar på mysteriet.

Abi og DD stiller med vidt forskjellige egenskaper, som sammen utfyller hverandre og hjelper robotene med å løse oppgavene de møter på sin vei. Spillere kan når som helst veksle mellom å styre Abi eller DD, og det å finne ut hvem som egner seg best til oppgaven er en viktig del av spillet.

I demoen vi fikk prøve på PAX Australia var målet å navigere robotene gjennom et industriområde, noe som krevde både samarbeid og individuell innsats. Abi byr på mange av de tradisjonelle pek-og-klikk-elementene, med gåter som må løses, gjenstander som må plukkes opp og figurer som må snakkes med.

En øde, postapokalyptisk verden.
Grant&Bert Studios

Spillets postapokalyptiske verden har tydelig hentet inspirasjon fra Wall-E-filmen, og lille Abi minner mye om Disneys godhjertede robot. Med de åpenbare likhetstrekkene står utvikleren i fare for å skape unormalt høye forventninger til sitt første spill, men mye kan selvfølgelig endre seg innen Abi lanseres en gang til neste år.

Abi kommer i utgangspunktet til PC, iOS og Android, men utgiver Lilith Games ser også på mulighetene for å gi ut spillet på andre plattformer.

Blizzard puslet også med pek-og-klikk-spill en gang.
18 år etter Warcraft Adventures ble kansellert har spillet dukket opp igjen »

Siste fra forsiden