Nasjonal spilldag i november

Bibliotekene går sammen om en felles spilldag for hele landet.

I 2008 kom regjeringen med verdens første dataspillmelding, og slo for alvor fast at spill skal regnes som kultur og satses på fra det offentlige. I juni ble det så bestemt på Stortinget at alle norske bibliotek skal tilby dataspill.

Mange bibliotek har allerede opparbeidet seg et solid spillutvalg, og spillarrangementer har blitt holdt over det ganske land. Enkelte bibliotek har ukentlige spilldager med konkurranser og muligheten til å prøve de nyeste spillene. Nylig avholdt Stavanger bibliotek en spillkveld på Tou Scene i forbindelse med Kapittel-festivalen.

Den 14. november blir aller første gang en nasjonal spilldag arrangeres. ABM-utvikling, Stavanger bibliotek, Drammensbiblioteket og Norges informasjonsteknologiske høgskole har gått sammen for å organisere det landsomspennende arrangementet.

Minst 35 bibliotek over det ganske land vil invitere til spilling 14. november. En ufullstendig liste over bibliotekene som deltar finner du på bloggen til initiativet.

Programmet for spilldagene er ifølge arrangørene opp til hvert bibliotek å avgjøre, men konkurranser nevnes som en naturlig del av arrangementet.

Har du deltatt på et spillarrangementet i regi av ditt bibliotek? Del gjerne dine erfaringer med våre lesere i kommentarfeltet.

Siste fra forsiden